Mardin'den Gelen Aileler İlk Kez Sürmene Pidesini ve Çayını Tattılar

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Kardeşlik projesi kapsamında Mardin Kızıltepe'den Trabzon'a gelen aileler Trabzonluların ilgi odağı oldu.
Mardin Kızıltepe'den Trabzon'a 17 aile olmak üzere toplamda 60 kişi Kızıltepe ilçesinden Trabzon'a geldi. Manevi kardeşlik köprüsünü kullanarak yola giren 60 kişilik heyetin içinde Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Kızıltepe Trabzon taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Hububat ticaret merkezi Başkanı Mahmet Şerif Öter, Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi ve aileleri de bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun desteklediği kardeşlik köprüsünün ayaklarını daha da güçlendirmek için her gün yeni projelerle bir araya gelen Mardin ve Trabzon illeri, bu kez de Trabzon'da ailelerle bir araya geliyorlar. Proje kapsamında gönül elçileri olarak bu manevi köprüyü kullanan bu iki şehir böylelikle gönül bağlarını güçlendiriyor.

Trabzon gelip Trabzon'u, Karadeniz’i görerek insanlarını tanıma fırsatını elde ederken aynı zamanda Mardin'i de Trabzon'da tanıtacak olan Kadınlara büyük iş düşmekte.  
Ziyaret Kapsamında ilk gün Maçka Sümela Manastırı,Trabzon Atatürk Köşkü,Ayasofya Camii,Şehir Merkezi gezildikten sonra onurlarına verilen Akşam yemeğinde Zigana Yörük Çadırında Trabzonlu Ailelerle  Mardinli Aileler bir araya gelerek Hem yemek yedi hem eğlendiler.  Kol Kola Horon Oynandı halay çekildi. 
BELEDİYE BAŞKANLARI'DA KATILDI
Zigana yörük Çadırındaki buluşmaya Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Maçka Belediye Başkanı Ecz.Koray Koçhan Katıldı. Birer konuşma yapan Belediye Başkanları samimiyetin önemini anlattılar. Kardeşliğimiz Çanakkale'de nasıl varsa öyle devam ettiğine vurgu vurdular. 

MARDİNLİ AİLELER İLK DEFA SALINDA ÇAY VE SÜRMENE PİDESİ İLE TANIŞTILAR
Gezi kapsamında bugün ilk olarak Kahvaltıda Meşhur Sürmene Pidesi ile tanışan Mardinli Kardeşlerimiz Sürmene Pidesine Hayran kalırken kahvaltı sonrasında ise Sürmene Sürçaysan A.Ş ''Şölen'' Çay Fabrikasını ziyaret ederek Bahçeden Demliğe Çayın serüvenini bire bir görerek yaşadılar. ''Şölen Çay Fabrikasını gezen Mardinli Kardeşlerimiz ilk defa dalında yeşil Çay ve Fabrikada üretilmekte olan Kuru Çayı görmüş oldular. 

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN'DEN MARDİN VALİSİ'NE SÜRMENE KAMASI 
Mardin'den gelen aileleri ziyaret eden Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın Mardin Valisinin Plaketini taktim etti. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'de Mardin Valisi Mustafa Yaman'a iletilmek üzere Meşhur Sürmene Kaması Hediye etti. '' Şölen '' Çay D-Fabrikasında bir birinden Lezzetli Doğadan sofralarımıza el değmeden gelen Çaylardan ikram etti. 

MARDİNLİ KARDEŞLERİMİZ UZUNGÖL'E HAYRAN KALDILAR
Sürmene'de ''Şölen'' Çay Fabrikasının ziyareti sonrası kafile yer yüzü cenneti diye bilinen Çaykara Uzungöl'e gittiler. Uzungöl'e hayran kalan Mardinli kardeşlerimiz Uzungöl dönüşü akşam ise Trabzonlu Ailelerin evlerine misafir oldular.