Tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuşan Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Mahmut Hocaefendinin naaşı, mürşidi Ahıskalı Ali 'nin yanına defnedildi .


 Türkiyenin dört bir yanından Fatih Camiine akın edenler Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiyi ebediyete uğurladı
Mahmut Ustaosmanoğlu 
İsmailağa Cemaati lideri ve ömrünü İslam'a hizmete vakfetmiş Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında Hakk'a yürüdü. Mahmut Hocaefendi Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından onbinlerce sevdiği tarafından ebediyete uğurlandı.


"İLİM, İRFAN VE HİKMET SAHİBİ ÖNDERİMİZİ EBEDİYETE UĞURLUYORUZ"

Cenazede cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir orada kendisini dinlerdik, orada kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuzselim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür, bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca Efendi Hazretleri’nin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti. Bu çilenin ardından bugün Hakk’a uğurluyoruz. Yaş 93. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibi ile inşallah komşu kılsın. Bu tezkiyenin ardından daha fazla konuşmaya gerek yok. Tekrar ruhu için tekrar El-Fatiha" 

Kur'an'a adanmış bir ömür: Arşiv fotoğraflarıyla Mahmut Ustaosmanoğlu
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ustaosmanoğlu'nun vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendinin cenazesi 24 Haziran Cuma günü Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılarak Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek.
VEFAT HABERİNİ ALAN BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini alan sevenleri ve öğrencileri gece saatlerinden itibaren Ustaosmanoğlu'nun evinin de yer aldığı külliyeye akın etti.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da iştirak etti.

Türkiye'nin dört bir yanında gelenler nedeniyle eve çıkan sokaklar araçlarla dolup taştı. Sokaklar araç trafiğine kapatılırken, Ustaosmanoğlu'nun sevenleri sabah saatlerine kadar evin önünde bekledi