Hacısalihoğlu, “Öğrencilerimizi, Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında yönetiminde yer aldığımız İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bekliyoruz” dedi.

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında, Trabzon Ticaret Borsası ile birlikte iki okulumuzun yönetiminde yer almaya başladık. Bu okullarımızda piyasanın ihtiyaç duyacağı mesleklerde tercih edilen öğrenciler yetiştirmek üzere çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Eğitim – öğretim programları TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile birlikte programlanıyor” dedi.

“MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİPLOMALARI MESLEKLERİ OLUYOR”

Başkan Hacısalihoğlu, 5 Haziran’da gerçekleştirilecek LGS’de tüm öğrencilere başarı dileklerini ileterek, “Öğrencilerimizin ve velilerimizin, tercihlerinde İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de değerlendirmeye almalarını bekliyoruz. Her iki okulumuz da özel program ve proje uygulayan okullar arasında yer alıyor. Avantajlı eğitim programı, staj ve okul sonrası imkânlarıyla öğrencilerini bekleyen okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin diplomaları meslekleri oluyor, erkenden iş ve çalışma hayatına atılıyorlar” ifadesini kullandı.