İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde 28 Eylül-05 Ekim 2019 tarihleri arasında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ‘Kuruluştan Kurtuluşa-Söğüt’ten Çanakkale’ye’ adlı proje ile anlamlı bir çalışmaya imza atıyor
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin, İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde 28 Eylül-05 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirecek olduğu,  “Kuruluştan Kurtuluşa-Söğüt’ten Çanakkale’ye”adlı proje için tanıtım toplantısı düzenledi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu proje tanıtım toplantısında Cemiyet Başkanı Ersen Küçük, proje ile ilgili bilgiler aktararak, “Osmanlı Devleti’nin bizlere bırakmış olduğu tarihi, kültürel, sanatsal, politik ve sosyal izleri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak basın heyetimizce Söğüt, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Ankara ziyareti ile yerinde inceleyeceğiz” dedi.
ORTAK GEÇMİŞİN GÜZELLİĞİ
Başkan Küçük, “Osmanlı izlerini asırlar boyu süre gelen bağlarını canlı tutulmasını ve güçlenmesi amacıyla 45 basın mensubumuzun iştirakiyle 23-29 Eylül 2019 tarihleri arasında bahsi geçen illerde temaslarda bulunacağız. Osmanlı izlerini yerinde araştıracak ve gözlemleyeceğiz. Bu proje ile bir gönül bağı, kültür köprüsü kuracağız. İkili ilişkilerin kalitesini ve entelektüel bakışların, bu ortak geçmişten gelen güzellikleri toplumsal düzeyde yaygınlaştırmak ve geliştirmek projenin amaçlarındandır” diye konuştu. Ayrıca projeye destek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür edildi.