KTÜ’ye iki ödül birden 
Haber: Ömer Altuntaş  www.trabzonhaber24.com Türk Biyokimya Onursal Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer adına düzenlenen ve geleneksel hale getirilen TBD Uluslararası Biyokimya Kongresi’nde verilen Bilim ödülleri sahiplerini buldu. Gecede KTÜ’ye iki ödül birden geldi. 
Bu yıl 29’uncusu düzenlenen ve Türk Biyokimya Derneği’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Biyokimya Kongresi Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirildi. 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Burak Barut ve danışmanı Doç.Dr.Arzu Özel ile Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Halit Kantekin ve öğretim üyesi Dr.Ümit Demirbaş’ın bulunduğ ekip İnternational Journal Of Biological Macromolecules dergisinde yayınlanan ‘Novel water soluble morpholine substituted Zn (II) phthalocyanine:Synthesis, characterization, DNA/BSA binding, DNA photocleavageand topoisomerase I inhibition’ başlıklı çalışma ile ikincilik ödülüne layık görüldüler.
Aynı yarışmada KTÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zekeriya Bıyıklıoğlu, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Arzu Özel ve Araştırma Görevlisi Burak Barut’un yer aldığı ekipte Dyes and Pigments dergisinde yayınlanan “Synthesis, DNA/BSA binding and DNA photocleavage properties of water soluble BODIPY dyes” başlıklı çalışma ile üçüncülük ödülünün sahibi oldular.