KTÜ'de 15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri anma günü Törenle Kutlandı

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

“15 Temmuz Gecesi Halkımız Dik Duruşuyla Hainlere Geçit Vermemiştir”
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal , Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinin düzenlediği 15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri anma günü programına katıldı.

Metin Doğan ; Ben Türk Askeriyim Siz Kimin Askerisiniz

 Metin Doğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Allah çok güzel hesap yaptırdı bana. Her şeyi düşünmüştüm de askerlerle karşılaşacağım zaman ne diyeceğimi düşünmedim. O sırada bağırarak ben Türk askeriyim siz kimin askerisiniz diye tankın önüne koştum. Ben insanları yüreklendirdim bir anda sayıları on kişi on iki kişi oldu. Sonra 1 buçuk saat sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile oraya 1 saat içinde 2 milyon ölmek için koşarak geldi. Buna oyun demelerinin nedeni 2 milyon insanın ölmek için koşarak gelmesini algılayamadıkları için. Benim de bir siyasi görüşüm var benim de bir tarafım var. Ama benim siyasi görüşümü belirleyen şey benim dinim, milliyetim, kültürüm, ailemin siyasi görüşü olmadı.  Benim siyasi görüşümü belirleyen şey benim vicdanım ve zekam oldu. Ben 40 yaşındayım bu ülkede çok şeyler gördü.  Dünyanın hiçbir yerinde kriz yoktu benim ülkemde krizler olurken. Bir baktım 15 yıl önce bir tane parti kuruluyor ve sadece çalışacağız diyor. AK Parti tek başına geliyor çalışacağız demişler 15 yıl geçmiş ne kadar çalışmışlar. Benim ülkeme dünyanın en büyük havaalanları, köprüler, tüneller yapılıyor. Ben öğretmenim utanıyorum Afrika’da hiç duymadığım ülkelerin isimlerini duyuyorum. Benim ülkem oralara yardım götürüyor. 15 yıl önce Kürtçe ıslık çaldı diye hapse atılan insanlar vardı. Şimdi devlet kendi eliyle kanal açtı. Tüm çalışanları Kürtlerden oluşuyor. Şuan özgür olmadıkları kadar özgürler.  Bir tane ana muhalefet partisi bir tane hadisten bahsediyor bir bakıyorsunuz bu kişi bu güne kadar iktidar partisini dine alet etmekle suçlamış olan bir insandı. Kullandığı hadiste haksısın karşısında susan dilsiz şeytandır. Hadi diyelim bunlar haksız yere atıldı bu da mazlumun arkasında duruyor. 15 Temmuz gecesine gidiyorum bu kişi o gece havaalanındaymış. Kendisi darbeye karşı olmuş olduğunu söylüyor.  Şeytan orada tanklar orada dikilsene şeytanın karşısında. Oradan kaçıp Bakırköy ilçe başkanının evine sığınmış bir adam dedim ya her şey o kadar alenen gözüküyor ki. Ben hala devletin içinde hainler olmuş olduğuna inanıyorum.” 
 
15 Temmuz gecesinde halkın kahramanlık destanı yazdığını ifade eden Vali Yavuz "O karanlık gecede halkımız dik durarak hainlere geçit vermemiş ,  vatanının birlik beraberliği için sokakları yalnız bırakmayarak tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Halkımızın milletimizın verdiği bu önemli mücadele hem ülke tarihine hem de dünya tarihine geçmiştir" dedi.
 
Vali Yücel Yavuz programda  15 Temmuz’u anlatan Metin Doğan ve Dr. Murat Kadir Topçu’ya teşekkür ederek plaket verdi.