Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen kutlamalar kapsamında, Daire Başkanı Fahri Kaplan ve beraberindeki itfaiye personeli ilk olarak Meydan’daki tarihi binasına gelerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti ve kendisine çiçek takdim etti.


Teşkilatın 305. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak Kaplan ve itfaiye personeline ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Zorluoğlu, vatandaşların can ve mal güvenliği için mesai mefhumu gözetmeden ve yeri geldiğinde kendi yaşamlarını tehlikeye atarak görev ifa eden teşkilat mensuplarına takdirlerini bildirdi.


Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatını, görev süreleri içerisinde mutlaka yakından takip edeceğini, ihtiyaç ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Başkan Zorluoğlu, araç filosunu güçlendirmeden ekipman teminine, personel eğitimlerinden fiziki şartlarını iyileştirmeye kadar pek çok alanda yatırımlar yapılacağını açıkladı.


İtfaiye Dairesi Başkanı Kaplan da Başkan Zorluoğlu’na kendilerini kabulü için teşekkürlerini sunarak, teşkilatın tüm güçlüklere rağmen özveriyle ve sevgiyle görev ifa ettiğini kaydetti. Teşkilatın tarihçesi ve görevleri konusunda bilgilendirme yapan Başkan Kaplan, Trabzon itfaiyesinin Başkan Zorluoğlu döneminde daha da güçleneceğine inandıklarını belirterek, geride kalan bir yıla yakın zamandaki faaliyetleri hakkında notlar paylaştı.


1 Ocak 2019 ile 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında, ihmal ve kazalardan kaynaklı 1003 yangına müdahale ettiklerini belirten Kaplan, bu yangınlarda 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 20’sinin ise yaralandığını ifade etti. Kaplan, kurtarma çalışmalarına katıldıkları 98 trafik kazasında ise 11 kişinin yaşamını yitirdiğini 200 kişinin de yaralı kurtarıldığını ifade etti.


2019 yılında günümüze kadar sürdürülen eğitim ve tatbikat çalışmalarından da söz eden Kaplan, 148 bin 858 kişiye eğitim verildiğini, sahada olay yerine intikal ve müdahale ile masabaşı tatbikatlarıyla personeli sürekli teyakkuzda tuttuklarını dile getirdi.


İtfaiye Dairesi Başkanlığınca, itfaiye teşkilatının 305. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda (Meydan Parkı) 25-28 Eylül arasında itfaiye çadırı kurulacak. Alanda, çok maksatlı ve 42 metre şnorkelli merdivenli birer itfaiye aracı konuşlandırılarak vatandaşlara tanıtılacak ve bu araçlarla çeşitli gösteriler gerçekleştirilecek. Çadır içerisinde yangın ve kurtarmalarda kullanılan araç ve ekipmanların özellikleri ve kullanım alanları, çocuklar ve öğrenciler başta olmak üzere Trabzon halkına anlatılacak. İtfaiye çadırını ziyaret edilenlere, bilgilendirme broşürlerinin yanı sıra çeşitli hediyelerin de dağıtılacağı İtfaiye Haftası etkinlikleri, 01 Ekim 2019 Pazar günü itfaiye araçlarının şehir turu ile tamamlanacak.