Kocaeli'nde ''Trabzon Tanıtım Günleri Törenle Başladı ''

Haber: Tarkan Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Kocaeli Trabzonlular Derneği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlendiği Anadolu Kocaeli’nde programları kapsamında Trabzon Tanıtım Günleri başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlar Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri ve bu yıl 2.si düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri 07.02.2019 tarihinde Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde Trabzon ve Kocaeli protokolünün katılımları ve Akçaabat Belediyesinin Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile coşkulu ve renkli görüntülerle başladı.
 
Trabzon, Kocaeli'ne geldi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yapılan Trabzon Tanıtım Günleri 07-10 Şubat tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek

Trabzon'un Kocaeli’nin kültür mozaiğini tanıtmak için “Anadolu Kocaeli’nde” etkinliğini hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği tanıtım günleri bu sene de devam ediyor. Şehirleri yaşama, yaşatma ve tanıtma şansını veren “Anadolu Kocaeli’nde” etkinliği Trabzon Tanıtım Günleri ile başlıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleşen Trabzon Tanıtım günleri 07-10 Şubat tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

07-10 ŞUBAT TARİHLERİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği öncülüğünde bu yıl 2. kez gerçekleştirilen Trabzon tanıtım günleri etkinliği 07-10 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Tanıtım günleri etkinliğine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği destek veriyor. Saat 14.00’da açılışı yapılan tanıtım günlerinde, Trabzon şehrine ait her şey Kocaeli’de yaşayanlara yansıtılacak.

KATILIMCI KURUM VE KURULUŞLAR

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İiçe belediyeleri, Trabzon Ticaret Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf Odaları Birliği, Avrasya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzonlu esnafların destek verdiği programda Trabzon ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtmakta.. Tanıtım günlerinde ayrıca Trabzon kültür ve sanatını tanıtan stantlar 4 gün boyunca vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

Açılış konuşmalarının ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy önderliğinde tek tek tüm belediye stantlarını ziyaret eden protokol Akçaabat Standını da ziyaret etti.

Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora ve STK Temsilcileri de Kocaelinde düzenlenen “Anadolu Kocaeli’nde” Trabzon Etkinliğine katılan isimlerdi.

 

Katılımın yoğun olduğu programda Maçka Belediyesi ,Akçaabat Belediyesi ,Of Belediyesi standı yine farkını ortaya koydu. Horon ekibinin, Akçaabat Belediyesi’ne ait stantta sergiledikleri muhteşem oyun izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Oynanan horonla, Akçaabat Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlara verilen ikramla ve Akçaabat'ı tanıtan Görselleri hediye edildi. Kocaeliler Trabzon ve İlçelerini tanırken Kocaeli’de yaşayan Trabzonlular  ise memleket hasreti giderdi.

Akçaabat Belediyesinin Halk Oyunları ekibinin gösterisini büyük bir ilgi ile izleyen protokol gençlerin enerjisi karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Gösterinin ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Beeldiyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya,Of Beeldiye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık,Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,Maçka Belediye Başkanı Ecz.Koray koçhan, Trabzon İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Kocaeli Trabzonlular derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu’na hediyeleri Akçaabat Belediyesi Başkanı adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu takdim etti.

4 GÜN BOYUNCA EĞLENCE

Trabzon yöresine ait lezzet ve eşyaların yer alacağı tanıtım günü etkinliğinde 4 gün boyunca Halk oyunları gösterileri, tanıtım filmleri gösterisi, yöresel yemek ikramları, yerel ve ulusal sanatçı konserleri, çocuk eğlence programları ve atma türkü yarışması yapılacak. Ayrıca Trabzon’dan gelen konuklar için Kocaeli’nin dillere destan lezzeti olan Pişmaniye çekimi yapılacak.

Bizde Bu vesile ile 07-10 Şubat arası devam edecek olan Trabzon Tanıtım Günlerine Kocaelinde yaşayan Tüm halkımızı ve Trabzon sevdalılarını davet ediyoruz.