Kızılay’ın aşevleri ramazanda 2 milyon kap yemek dağıtacak


“Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla Ramazan kampanyasını başlatan Kızılay, Türkiye geneline yayılmış 13 aşevinden ihtiyaç sahiplerine 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacak. Kızılay ihtiyaç sahiplerine de yurt içinde de 200 bin gıda kolisi ulaştıracak.

Kızılay aşevleri bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirecek. Türkiye genelinde hizmet veren 13 aşevinde toplamda 800.000 kişiye iftarlık ve sahurluk yemek dağıtacak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracaklarını belirterek, 1 ay boyunca 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacaklarını söyledi.

İstanbul’da Kızılay’ın Ramazan kampanyasını başlatan Dr. Kerem Kınık, bu ramazanda da iftar ve sahur sofralarına ramazan bereketi getireceklerini kaydetti. Bağışçılardan sağlanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada köprü görevi gördüklerini kaydeden Kınık, ramazan boyunca Kızılay’ın 13 aşevinin faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti. Kınık, başta Konya, İstanbul, Ankara, Edirne olmak üzere 13 ayrı yerde bulunan aşevlerinin toplamda 800 bin ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştıracağını söyledi. Kınık, aşevlerinde ramazan boyunca 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacağını da belirtti. Kınık “Bu yıl ramazanda 30 ülkede 10 milyon kişiye bağışçılarımızın desteğiyle yardım elimizi uzatacağız. Vatandaşlarımızın fitre, zekat ve bağışlarına talibiz”dedi.

143 bin aileye nakit desteği

Kızılay, “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” adını verdiği yardım kampanyasında hayırseverlerin fitre ve zekâtlarını da kabul edecek. Yurt çapına yayılmış hizmet ağıyla fitre ve zekâtlar Kızılay vasıtasıyla tüm Türkiye’de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu dönemde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yaklaşık 50 milyon lira nakti yardım yapılacak. Yaklaşık 143.000 haneye bu kapsamda nakit desteği sağlanacak.

Kızılay yurt içinde 75 TL karşılığında bağışlanacak yardım kolilerini de de 1 milyon kişiye ulaştıracak. Kızılay yurt içinde 200 bin gıda kolisi dağıtacak.