Kızılay'ın Gençleri Samsun'da Buluştu 

Türkiye'nin farklı şehirlerinden Samsun'a gelen Genç Kızılay üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Kızılay Gençlik Buluşması' gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı'na bağlı Genç Kızılay üyeleri, Atakum Kızılay Kampı'nda bir araya geldi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Genç Kızılay üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, "Kızılay Gençlik Buluşması" gerçekleştirdi. Samsun turu attıktan sonra toplantı düzenleyen üyeler, çalışmaları değerlendirdi.

100 ÜNİVERSİTEDE GÖNÜLLÜ
Genç Kızılay Teşkilatı'nın 1 yıllık bir oluşum olduğunu belirten Genç Kızılay Başkanı Emre Koç, "2017 yılının ilk ayında Kızılay için 2 milyon gönüllü hedefi koyuldu. Genç Kızılay için gönüllü hedefimiz 600-700 bin aktif birey. Bu yıl gönüllü sayımızı daha da artıracağız. Bu yolda gençlik teşkilatı kurduk. 1 yılın sonunda 33 il ve 100 üniversitede yönetim kurulumuz var. Arkadaşlarımıza ilgi duyduğu alanlarda profesyonel destek sunuyoruz, böylece profesyonel gönüllüler kazanıyoruz. Amacımız, en az her 5 evden birinde Kızılay'dan temel eğitimlerini almış bir birey olması" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
İlkyardım, afet, göç, kan bağışı gibi konularda destek verdiklerini söyleyen Koç, "Yurtiçi veya yurtdışındaki göçmen kamplarına ihtiyaç paketlerini götürüyoruz. Kurban Bayramı'nda Genç Kızılay 10 ile 20 gönüllü gönderdi. Genç Kızılay'ın Kızılay'dan bağımsız olarak yürüttüğü çalışmaları da var. 23 Nisan vesilesiyle Mavi Çocuk festivali gerçekleştirdik. Gönüllülerimizi performans değerlendirmesine tabi tutuyoruz. Buna göre de Ramazan ayında görev yapacak arkadaşlarımızı belirliyoruz. Yaptığımız çalışmaları sürdürebilir hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

KIZILAY GENEL BAŞKANI KEREM KINIK  GENÇLİK KAMPINDA 
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Samsunda gerçekleşen Kızılay Gençlik Kampına katılarak Şehit ve Gazi Ailelerinin Anneler Gününü tebrik ederek Çiçek taktinm etti.

KEREM KINIK 

#AnnelerGünü’nde Samsun’da Şehit ve Gazi annelerimizle buluştuk. Bir anne yüreği için en ağır yük şehit evladının acısı, Allah hafifletsin, merhamet eylesin.

Arkamız sağlam❤️ @KizilayGencligi hareketimizin geleceğine kendilerini hazırlıyorlar. Genç Kızılay İl Başkanlarımız ve Üniversite temsilcilerimizle Samsun Kampımızda birlikteyiz