Kızılay bir buçuk asırlık tecrübesi ve farklı coğrafyalarda insan hayatına dokunan iyiliğini 11 Haziran Kuruluş Yıl Dönümünde gözler önüne serdi. “Seven Faces of Humanity / İnsanlığın Yedi Yüzü” adlı sergide katılımcıların eserlere temas etmesi ve etkileşimi sağlandı. Açılışına Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katıldığı sergide İnsan yüzünün detaylarının daha iyi fark edilmesi için büyük ebatlar tercih edildi.  

 
“Dünya’daki Istırabı Dindirmek İçin Devam Edeceğiz” 
Serginin açılışında konuşan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılay’ın dokunarak güldürdüğü acısını dindirdiği umut verdiği yüzler var. Düşüşüne hastalığına şahit olduğu yüzler. Bu yüzlerden yedi tanesini seçtik. Kızılay’ın 154. Yılı münasebetiyle bir sergi açılışındayız. Bu fotoğrafları Kızılaycı arkadaşlarımız çektiler. Bu arkadaşlarımızın vizörlerinden sizlere ulaşan bu görüntüleri farklı bir sergileme tekniği ile sergilediler. İnsanların gözlerine bakabilmek yüzlerini görebilmek insanların yüzlerindeki ve gözlerindeki derinliği ifadeleri anlamı acıları hissedebilmek için biraz kendini aşmak gerekiyor. Hızlı akan bu zaman da insanın kendi içini bile göremediği bu dünyada bu çağda başkasının yüzüne bakmak başkasının derdini dertlenmek başkasının da var olduğunu onunda kıymetli bir varlık olduğunu görmek gerek. Belki de kazanmamız gereken en önemli meziyet bu. Biz 154 yıldır bildiğimiz işi yapıyoruz. İyilik yapıyoruz. 154 yıldır bu iyilik gemimizin seyrüseferi devam ediyor. Gönüllüleri çalışanları bağışçıları, destekçileri ile beraber. Bundan sonraki serüveninde de sizlerle beraber bu yolculuğa acılı yüzleri güldürmek için Dünya’daki ıstırabı dindirmek için devam edeceğiz. Sergimiz hayırlı olsun” diye konuştu.


 
Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık daha sonra Kızılay kurucuları Dr. Abdullah Bey, Kırımlı Dr. Aziz Bey, Serdar-ı Ekrem Ömer Lütfü Paşa için anıt mezarda düzenlenen anma törenine katıldı.