Bedelli Askerlik çıksın tartışmalarının yaşandığı şu günlerde kısa dönem Askerlerin 12 gün fazladan askerlik yaptığının farkında olan yok.

Uzun dönem askerliğin 15 Aydan 12 aya düşmesinin ardından şimdide gözler kısa dönem askerlikte.

Genel Kurmay Başkanlığı uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin ardından asker eksikliğini kısa dönemlerle karşılıyor.

Bedelli askerliğin çıktı çıkacak dedikoduları bir çok kişinin bedelli çıkacak beklentisi ile Askere gitmekten uzak durduğu şu dönemde tek cezalandırılan kısa dönem askerler oldu.

Askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesinden önce 12 gün evde askerlik yapan Üniversite mezunu olan yedek subay adayları için test ve mülakatlar kaldırıldığı için bu yükümlüler artık 12 gün evde askerlik yapamıyor.

Kısa dönem askerler için ayrıca 12 gün de izin hakları bulunuyordu. Yani kısa dönem yükümlüler izin kullanmama durumlarında 6 aylık sürede yaklaşık 24 gün fiili olarak askerlik yapmıyordu. Test ve mülakatların kaldırılmasıyla birlikte kısa dönem erler için askerlik hizmetleri askerlik şubelerinden sevk tarihi ile başladı.

Uzun dönem askerlik 15 aydan 12 aya düşürülürken ve bedelli askerlik çıktı çıkacak tartışmaları yapılırken kısa dönem üniversite mezunlarının 12 gün daha fazla kışlada kalması "Ceza onlaramı kesildi" sorusunu akıllara getiriyor