KIRKPINAR AĞASI ARAKLI TAŞGEÇİT HALKI İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI 

 Araklı Kaymakamı Kürşad Karaca,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Araklı Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Reis,Belediye Meclis Üyesi Mustafa Akgün,Araklı Özel Kalem Müdürü İsmail Küçükdurmuş ile birlikte geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın hadisesinin olduğu Taşgeçit mahallesinde evleri ve ahırları yangında zarar gören vatandaşları ziyaret eden Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Taşgeçit Mahllesi için elini taşın altına soktu. Selim Taşgeçit'i birlikte kalkındıracağız dedi. 

AĞAYA TEŞEKKÜR PLAKETİ

 

İş İnsanı Seyfettin Selim burada 7 evi ve 2 ahırı yanan vatandaşların  ihtiyaçlarını karşılama konusunda büyük destek sağladı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Araklı Kaymakamı Kürşad Karaca Araklılı Hayırsever İş İnsanı Saeyfettin Selim'e böyle bir zamanda vatandaşın yanında olduğu için birer plaket taktim ederek teşekkür ederek ,onure ettiler.  

12 Kez üst üste Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığını Kazanan Trabzon Araklılı İş İnsanı Seyfettin Selim Bakın Ağalık İçin ne kadar para ödemiş. 

Ağalık ihale yılı    İhaleyi alan ağa     Ağalık bedeli          

2008                  Seyfettin Selim    400 bin lira           

2009                  Seyfettin Selim    250 bin lira           

2010                  Seyfettin Selim    322 bin lira           

2011                  Seyfettin Selim    222 bin lira           

2012                  Seyfettin Selim    200 bin lira           

2013                  Süleyman Mecek     807 bin lira           

2014                  Seyfettin Selim    522 bin lira           

2015                  Seyfettin Selim    361 bin lira           

2016                  Seyfettin Selim    400 bin lira           

2017 (iptal edildi)   Ahmet Çetin        1 milyon 522 bin lira  

2017                  Seyfettin Selim    222 bin lira           

2018                  Seyfettin Selim    722 bin lira           

2019                  Seyfettin Selim    661 bin lira   

SEYFETTİN SELİM KİMDİR?

Seyfettin Selim, Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurucusu ve Müdürü’dür. Seyfettin Selim 1 Ağustos 1967 yılında Sakarya’nın Kaynarca İlçesine bağlı Yeşilova köyünde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon Araklı İlçesindendir.Çok genç yaşlarda inşaat sektörüne yöneldi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 10 kez güreş ağalığı yapan 2 altın kemer sahibi Seyfettin Selim, bu yıl da ağalığı aldığı için 3. Kemere hak kazandı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rekortmen ağası Seyfettin Selim, ağalığa bugüne dek 3 milyon 700 bin lira ödemişti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kuralları gereği üst üste 3 yıl ağalık yapanlara verilen altın kemer ödülünü iki kez alan Seyfettin Selim, Kırkpınar'ın tek iki altın kemerli ağası olarak tarihe geçti.

KIRKPINAR’DA NASIL AĞA OLUNUYOR?

Kırkpınar Güreş Ağası, güreşlerin ve organizasyonun sorumlusuyken Edirne Belediyesince yapılan düzenleme ile simgesel bir makam haline dönüştü. Güreşlerin düzenlenmesi, kırmızı dipli mumla güreşlere davetler yapması ve güreşe gelenleri ağırlaması gibi misyonu olan ağanın bu görevlerinin büyük bölümü şu anda Edirne Belediyesince yapılıyor. Elindeki büyük tespihi, işlemeli cepken ve şalvarıyla otantik bir görünüm sergileyen ağa, kazandığı ihalenin ardından bir yıl süresince ağalık yapıyor. İhaleden elde edilen gelir, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesine harcanıyor ve dereceye giren pehlivanlara ödül olarak dağıtılıyor.