Karadenizli Gençler İslam Kardeşliğinde Buluşacaklar 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında kurulan kardeşlik köprüsünde bu sefer gençler bir araya gelecek. 22 – 27 Mart tarihleri arasında DİN-BİR-DER, AGD ve MEDAV öncülüğünde düzenlenen program ile Karadenizli 50 üniversiteli genç Güneydoğulu kardeşleri ile buluşacak. Kardeşliğin pekişeceği programlarda gençler aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve kültürü hakkında da bilgilenecek.
Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) öncülüğünde başlatılan ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi yeni bir aşamayla devam ediyor. Daha önce Karadeniz’deki alimleri Güneydoğu’ya götürerek kardeşlik iklimini güçlendiren dernek, daha sonra ise Güneydoğu’daki alimleri Karadeniz’e götürerek kardeşliğin pekişmesine katkı sağladı. Din-Bir-Der bu seferde Karadeniz Bölgesinden yaklaşık 50 üniversite öğrencisi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gezi programı düzenleyecek.
50 ÜNİVERSİTELİ GENÇ GÜNEYDOĞU’YA GİDECEK
Anadolu Gençlik Derneği ve Medrese Alimleri Vakfı’nın da ortak olduğu bu programlar kapsamında Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun ve Erzincan’dan gelecek 50 üniversiteli genç, Güneydoğulu gençlerin rehberliğinde hem bölgeyi tanıyacak hem de gençler arasında İslam kardeşliğinin pekişmesi sağlanacak. 22 – 27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan gezi programının ilk durağı Güneydoğu’nun kalbi Diyarbakır olacak. Gezinin diğer durakları ise Batman, Mardin, Bitlis ve Muş olacak.
KARDEŞLİK PROGRAMLARI YIL BOYU SÜRECEK
Dün Ankara’da kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Medrese Alimleri Başkanı (MEDAV) Tayyip Elçi ve medrese alimleri programın detaylarını kararlaştırıldı. Ayrıca toplantıda önümüzdeki Temmuz ve Ağustos aylarında düzenlenecek olan programlarda kararlaştırıldı. Bu kapsamda önümüzdeki Temmuz ve Ağustos aylarında Güneydoğu’dan Karadeniz’e gençlik buluşmaları ve Güneydoğu’nun beş ilinden medrese alimleri ve Seydaların katılacağı bir Karadeniz programı da kararlaştırıldı.
İSLAM KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİLİYOR
‘Kardeşlik Köprüsü’ projesinin ilk ayağı geçtiğimiz yıl Ağustos ayında düzenlenmişti. Bu program kapsamında Din-Bir-Der ve MEDAV tarafından organize edilen programda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden medrese alimleri Karadeniz Bölgesi’ne ziyaretler düzenlemişti.  Programlarının ikinci ayağında yine Din-Bir-Der ve Trabzon Kur’an Kursları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon ile de Karadenizli medrese alimleri Güneydoğu’ya ziyaretlerde bulunmuştu.