Başkan Ergan heyetin ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirterek fındıkta son gelişmeler, fiyat hareketleri, tahmini rekoltenin yanı sıra bir diğer kotasyon ürünü olan çayda tamamlanan birinci sürgün sonunda geçen yıla göre artış yaşandığını ve ikinci sürgünün de başladığını ifade etti.
Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı da Türkiye’nin çok güçlü üretim kaynakları bulunan bir ülke olduğuna vurgu yaparak, fındık ve çayın stratejik ürünler olduğunu ve Türkiye’ye sığmadığını söyledi.
Bursalı şöyle konuştu:


“Bu ürünlerden özellikle fındık, dünya üretiminin de önemli bölümünü teşkil ediyor. Bu ürünlerdeki ticaretimiz Türkiye’ye sığmamalı dünyaya daha fazla açılmalıdır.  Karadeniz ekonomisi fındık kabuğunun içine sıkışmamalı. Çünkü yepyeni bir ekonomi ve dünya düzeni yükseliyor. Batı Asya pazarları var. Karadeniz limanlarımız aynı zamanda Batı Asya’nın limanları. Ve o Batı Asya’nın limanları Karadeniz’imizi, Trabzon’umuzu, Dünya Ticaret Merkezi, tarım merkezi yapacak nitelikli alanlardır. Bunları daha iyi ve fazla değerlendirmemiz lazım. İşadamlarının ufukları bizlerin de önünü açıyor. Türkiye üretecek. Türkiye’nin sınır ticareti canlanacak. Uluslararası anlamda öncü konumlarına yerleşecek. Bu yüzden sizlerin bu değerli fikirleri bizler için çok önemli.”