İKanuni Anadolu Lisesi, Erasmus+KA229 Okul Ortakları Projesi kapsamında yurt içinde ve yurtdışında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.
Kanuni Anadolu Lisesi, kültürel miras bilincini geliştirmek ve UNESCO'nun çalışmalarını desteklemek için Avrupa'ya açılıyor.
Proje sorumlusu Okul Müdürü Mustafa Balaban önderliğinde öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan bir ekip, 2019-2021 tarihleri arasında koordinatör okul olarak çalışmalarını sürdürecek.
"Geleceğe ulaşmak için geçmişe dokunmak" adlı 6 ortaklı projeyle somut ve soyut kültürel miras bilincini geliştirmek, kültürler arası saygı ve hoşgörü duygularını pekiştirilmesi ve kültürel farklılıkların birleştirici gücü ön plana çıkarılacak.
Proje kapsamında farklı kültürlere sahip İtalya, Türkiye, İspanya, Çekya ve Yunanistan'dan ortak okullarla iki yıl boyunca yürütülecek çalışmalarla Kanuni Anadolu Lisesi kültürel farklılıkların birleştirici gücünü ortaya koyacak.
Proje ortağı olan 6 okul unutulan ve hak ettikleri önemi göremeyen soyut ve somut kültürel miras öğelerini birbirlerine tanıtacak ulusal ve uluslararası platformlarda farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleyecek.
Bu kapsamda Trabzon'da ilk, orta ve lise düzeyindeki devlet okullarıyla çeşitli çalışmalar yapılacak; yurt içi ve yurt dışından farklı okullarda proje çalışmalarını yaygınlaştırmak için de e-twinning projesi başlatılacak. Böylece UNESCO'nun kültürel mirası korumak ve tanıtmakla ilgili çalışmalarına katkı sağlanacak. "Kültürel Miras Koruyuculuları" adlı öğrenci grubu soyut ve somut tarihi eserlere dikkat çekecek.