Kanayan yaranın adı: Kerkük

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği Türkmen şehri Kerkük’te son günlerde yaşanan PKK, DAEŞ ve peşmerge işgaliyle ilgili açıklama yaptı. Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Mustafa Furkan Nur yazılı olarak yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’nin bir yandan sözde yanlışlıkla uçakla Kerkük’ü bombalayarak sivilleri öldürdüğünü bir yandan da IŞİD ve PKK militanlarının Kerkük’e saldırdığını belirtti.
Türk yurdu olan Kerkük merkezli bu çatışmalar sürerken ABD’den destek alan Mesut Barzani’nin IŞİD’i bahane ederek peşmergeleriyle birlikte PKK’yı da Kerkük’e soktuğunu belirten Nur şöyle devam etti: “Anlaşılacağı üzere Batılı güçler Kerkük’ü Barzani’ye peşkeş çekmektedir. Türkmeneli’ni parçalamaya, Türkmenleri anavatanlarından ayırmaya ve o bölgeye Kürtleri iskân ederek Türk varlığını ortadan kaldırmaya karar vermişlerdir.”
Kerkük'ün bombalanmasıyla Trabzon'un bombalanması arasında bir fark olmadığına dikkat çeken Nur “Kerkük'e PKK girmesiyle Trabzon'a girmesi arasında bir fark yoktur. Susayan Kerkük toprağını sulayan kan bizim kanımızdır. Kerkük’te yaşanılanlar bunlarla sınırlı değildir. Her gün verilen şehitlerin ve PKK’nın Kerkük’e sokulmasının yanında Türkmenlerin silâhları kendilerinden alınarak da tamamen savunmasız bırakılmak istenmektedir.” ifadelerini kullandı.
Ötüken Dergisi Temsilcisi Nur, Barzani ile Irak Merkezî Yönetimi’nin Türkiye'yi Musul harekâtında istememesinin nedeninin harekât sonrası bölgede oluşacak yeni düzende Türkiye'ye söz hakkı tanımamak olduğunu kaydetti. Misak-ı Millî sınırları içerisinde yer alan halis Türk memleketi olan Musul ve Kerkük’ü kaybedeli daha bir asır bile geçmediğini vurgulayan Nur açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye yanı başında meydana gelen gelişmelere kayıtsız kalacak kadar zayıf, tarihî haklarını dile getiremeyecek kadar bilinçsiz ve Türkmen soydaşlarını yüzüstü bırakacak kadar vefasız değildir, olmamalıdır.”