Kamu-Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber'den ''Kinayeli Açıklama''

Haber; Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber Sosyal hesabından yaptığı açıklaması ile yine gündeme oturdu. Dilber Facebook'un sorduğu bugün ne düşünüyorsun ! sözüne bakın nasıl karşılık veriyor .
COŞKUN DİLBER ; 

Diyorsun ki, Ne Düşünüyorsun?
Anlatayım Bakalım Sen Ne Düşüneceksin:

Trabzon’da Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı kurum ve okullarda yönetici atama, yeniden görevlendirme süreci Şubat ayı sonu itibari ile başlamıştı. Önce süresi dolan yöneticiler takiben de müdür ve müdür yardımcılığı boş olan okul ve kurumlar ilan edildi. 270 müdür, 316 tane de müdür yardımcılığı İçin kurum ilan edildi.
TRABZON Milli Eğitim Müdürlüğü boş olmasına rağmen, Şehit Samet Uslu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini iki yıldan beri tercihli kişileri yönetici olarak görevlendirmek için (Müdür ve 3 müdür yardımcılığı) hiç boş ilan etmiyordu. Ekte göreceğiniz yazıdan da anlaşılacağı üzere, Türk Eğitim Sen genel merkezi ile konuyu Bakanlığa taşıdık ve bu kez duyuruya çıkarılmasını sağladık. Boş olarak ilan edilen 270 okul arasında ilan edildi. Yani tercihli kişiler değil, puan üstünlüğüne göre atama yapılacaktı.
İki ayı aşkın bir süredir EK-1 puanı üzerinde atama İçin işleyen süreçte; Milli Eğitim tercihli yöneticilerinin EK-1 puanlarını yükseltmek adına, ilgililerine başarı, üstün başarı ve ödüller dağıttı. Sonra atamaya esas EK-1 puanlarını komisyon marifeti ile belirledi, itirazları aldı ve kesin sonuçlara ulaştı.
Anlaşılan o ki; Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini bizim girişimimizle duyuruya açmak zorunda kalan Milli Eğitim, EK-1 puanları üzerinden istediği tercihli atamayı yapamayacağını görünce; Adaleti şaha kaldırdı ve dün Araklı ilçesinde kadrosu bulunan birini 5442’ye göre bu okula atadı. Yani duyurudaki bir okula duyurusuz atama yaptı...
Şimdi madem böyle yapacaktın aylardır neden yönetici atama ile ilgili iş ve işlem yapıyorsun? 29 Nisan itibarı ile yöneticilerden neden tercih alacaksın? Hepsini istediğin yerlere 5442’ye göre yönetici ata/görevlendir? Yönetici adaylarının aklı ile alay mı ediliyor? Amaç ne? Bu okulda başka bir hesap mı var? 
Soruları artırmak mümkün!!!

Hadi bakalım sevgili Facebook sen insan değilsin ama; 600’e yakın yönetici adayının hakkını yiyen ve onların aklı ile alay eden bu insanlarla ilgili ne düşünürsün??? !!! ....