Konuşmasının başında bir süre önce İYİ Parti'den istifa eden Davut Çakıroğlu'na katkıları dolayısıyla teşekkür eden Erkuloğlu, sözlerinin devamında İsrail ve Kudüs'teki zulme dikkat çekti. Trabzon özelinde yalıncak ve ganita -faroz  sahil düzenlemelerini de eleştiren Erkuloğlu, "125 km sahili olan bir kenti  yollarla dolgularla denizden uzaklaştırıp 7km ilk bir kıyıya mahkum etmek ,sonra da ‘biz sizleri denizle barıştıracağız’ şeklindeki cümlelerle bir şey bağışlıyormuş gibi konuşmakla bu kentin gerçek sahiplerini  inandıramazsınız!" dedi. Erkuloğlu, Pelitli Mahallesi Havaalanı mevkiinde inşa edilen işyerleri hakkında da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sorular sordu. Başkan Genç’e “Bu projeye 10 üzerinden bir not verecek olsaydınız kaç verirdiniz?” sorusunu yönelten Genç, kamuoyunda yapısal sorunları olduğu yayılan bu iş yerlerinin akıbetini sordu.
YANLIŞTAN DÖNELİM
Erkuloğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir takım nedenlerle ,Önce grup başkan vekkiliğinden daha sonra da partimizden  istifa eden  sayın Davut çakıroğluna geçen süre içinde partimize yapmış olduğu hizmetlerden ,katkılardan dolayı grubum ve şahsım adına  teşekkür ederim. sayın Davut Çakıroğlu gibi; şehrini önemseyen , kafa yoran, hizmet odaklı ,seçilmişliğin sorumluluk bilinci ile hareket edenler  bize zorluk değil ,güç verir  azim verir. YOLU AÇIK OLSUN. Yolumuz açık olsun. Yıllardır Gülcemal’e katlanan  Ortahisar bugünlerde Ganita ve Yalıncak’taki projeleri de hayal kırıklığı ile izlemekte. Yalıncak gibi, doğal sit alanı Ganita gibi halkın denizle buluşacağı alanlarda  yapılan uygulamaları hayret ve şaşkınlıkla karşılıyoruz. Yanlış gördüğümüz işlere tepkimizi koyma yönündeki sorumluluğumuzun bilinciyle soruyorum: Yapılması gereken ;yanlışa yanlış yollardan devam etmek mi, yoksa , doğruyu bulup uygulamak mıdır?  Vakti zamanında her iki bölgede de kıyı kanuna uyulmadığı, kuralların ihlal edildiği aşikarken,  kanunda  belirtildiği gibi seyyar tuvalet, sabit olmayan duş kabini, gölgelik ve soyunma kabini koymak gerekirken,  kısaca yapılacak imalata  “geçicilik “kaydı şerh düşmüşken temelli beton yapmak bir zulüm değil midir?  Buradan çağrımdır: Geri kazanımın mümkün olmayan yanlışlardan geri dönelim. Ekolojik dengeyi bozan, tarihi yok eden tutum davranışlardan, uygulamalardan kaçınalım .  Tarih bellektir ! Bellek bize kim olduğumuzu hatırlatır! Gelin kim olduğumuzu unutmayalım gelecek nesillere de bu zulmü yapmayalım.”
10 ÜZERİNDEN KAÇ VERİRSİNİZ?    
Pelitli’de gerçekleştirilen Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erkuloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “132 binanın kamulaştırılmasının  yapıldığı ,Epeyce çaba sarfettiğiniz ve yerel seçim öncesindeki vaatlerinizden olan Pelitli kentsel dönüşüm projesi ile alakalı da birkaç sorum olacak: Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hedeflediğiniz başarıya ulaştı mı? Bu projeye 10 üzerinden bir not verecek olsaydınız kaç verirdiniz? Söz konusu proje kapsamında inşa edilen dükkanların büyük bir kısmı 3 yıldır neden boş? Buradaki dükkanlar ve proje kapsamında inşa edilen diğer yapıların olması gerektiği gibi inşa edildiğine dair inancınız tam mı? Kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil edecek nitelikte olduğu belirtilen bu proje de yeşil alan tanımlaması neleri kapsamaktadır ?”