Akbulut ; Türk Milliyetçiliğini yaşam felsefesi haline getiren her ülküdaşım gibi konuları değerlendirirken verdiğimiz tepkiler yetiştiğimiz/yetiştirildiğimiz değerlerin ışığında oluyor. Bugüne kadar partim ve davam için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım. Verilen bütün görevlere yetebildiğimce yerine getirdim ve getirmeye devam edeceğim.
İlimiz özelinde gördüğüm bazı olumsuzluklara sessiz kalmadım, kalamayacağımdan il kurucusu olduğum ve zamanımı, emeğimi vermekten asla pişmanlık duymadığım partimizden istifa ettiğimi açıklamıştım. Ancak bu yaşıma kadar birlikte yürümekten her zaman onur duyduğum, siyasette yol başçım olarak gördüğüm Teşkilat Başkanımız  Koray  Aydın bey  istifamı kabul etmedi. 
Genel Merkezimiz’de ve şehrimizde hatırını kıramayacağım büyüklerimizin, abi ve kardeş bildiğim ülküdaşlarımın da istifamı uygun bulmayışları ile hep birlikte devam etme kararı aldık. 
İstifa kararımdan dolayı üzdüklerimden başta Bozkurt Bakanım Koray Aydın bey olmak üzere benden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen değerli büyüklerimden, ülküdaşlarımdan ve tüm arkadaşlarımızdan  özür diliyorum. 
İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana korku duvarlarını yıkarak ülkemizde değişimine vesile olduğu her ne varsa onların üzerine ant olsun ki, ideallerimizi gerçekleştirmek için çıktığımız yolda cesur adımlarla ilerleyeceğiz. 
Hiçbir arkadaşım umutsuz olmasın, emeklerinin boşa gittiğini de düşünmesin. Yemin olsun ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da haksızlığın karşısında dimdik duracağım. Biraz daha sabır ile ilimizdeki çalışmalarımızla yurdumuza örnek, parmakla gösterilen bir yapıya kavuşacağız. 
Biz Trabzonuz, biz her ilden daha çok başarılı olmak zorundayız. Bizim başarılı olmak için birden çok sebebimiz var. Bizim her şeyden önce Aziz Türk Milletine,  cesurların lideri Genel Başkanımıza ve Türk Milliyetçilerin hafızası, Bozkurt Bakanımız  Koray Aydın Bey’e  sorumluluğumuz  var.
Söz verdik; 
Türkiye İYİ olacak ve bunu biz başaracağız. 
Erkan Akbulut

AÇIKLAMA SONRASI TEŞKİLAT BAŞKANI KORAY AYDIN'IN YORUMU ÇOK İLGİ GÖRDÜ

ERKAN AKBULUT'UN CEVABI 

İYİ PARTİ ŞÜKRÜ KULEYİN'İN YORUMU