DAVUT ÇAKIROĞLU

Ülkemizde son dönemde en çok ucuzlayan, değeri düşen meslek malesef gazetecilik oldu.
İktisat tabiriyle “değeri düşen mala talep artar misali" ucuzlayan mesleğe talep arttık. Alıcılar, kalemini satanlar, mesleğinin itibarını yokedenler..
Bildiğiniz bit pazarı.
Tabiki işinin hakkını veren birçok gazeteci var ve bunları istisna tutuyoruz.
Yeni yetmemi dersiniz,güya gazeteci mi dersiniz..Yazılarını okursanız, zibidi mi soytarı mı bilemezsiniz bir arkadaş türedi.
Gazetecilikten geçiniyor, öyleki Ankarada dayıları var, kolundan, kulağından tutup onu öyle yerlere taşıdılar ki hayret edersiniz.
Kim bu arkadaş diye zamanında amirlik yaptığı meslektaşlarına sorduk. Tanıyanlara bilenlere sorduk.
Aman Allah'ım. Bir insan bukadar mı itibarsız olur.
Peki onu kim, hangi ağababalar kulağından tutup ak akçeli makamlara taşıdı..?
İp'ini kim tutuyor..Boynunda kimin prangası var ve hangi bedele mukabil, kimin adına bu arkadaş "fütursuzca tetikçilik yapıyor, ahlaksızca abalı gördüklerine saldırıyor, arsızca gazetecilik yapıyorum havası estiriyor"..
Tahmin etmek güç olmasa gerek.
Ve sözümona gazeteci olan bu arkadaş "millete ve memlekete mal olmuş, milyonlarca insanın teveccühüne mazhar olmuş olan İYİPARTİ'ye Partimize kendilerinin ortaya attıkları yalanlar üzerinden saldırmış.
Kendisine hatırlatmak isteriz ki boynundaki ipe tuta tuta yürüsün ve ipi tutana ulaşsın. Yazısında ortaya koyduğu tespitlerin muhattabına ulaşmış olacaktır.
Bizim defaatle vurgu yaptığımız gibi Hdp terör örgütünün bir parçasıdır ve gereği yapılmalıdır.
Bütçeden milyonlarca TL seçim yardımı alan bu partiye o yardımı verenlerde o ipi tutanlardır.
Yüreği yetiyorsa ya da adamsa bu arkadaş "TRT'ye çıkan osman öcalan'ın ve elden ele dolaşan abdullah öcalan mektubunun" da hesabını sorsun bile demeye tenezzül etmiyoruz..
Şehrimizinde kimliğini taşıyan bu arkadaşı önce edepli olmaya, sonra insan olmaya ve son olarakta ekmeğini yediği gazetecilik mesleğinin gerekliliklerini öğrenmeye davet ediyoruz.
Bugün iktidarın beslemesi durumundaki bu arkadaşların topluma ektiği kin, nefret tohumlarının yeşermemesini umuyoruz.
Siyasetin kadro ve kalitesini sorguladığımız ve bu konuda iyimser olmak istediğimiz, herzamankinden daha fazla normalleşmeye ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu gibi tahriklerin önüne geçilmeli.
Siyasi iktidar bugün malesef her alanda iktidar olduğu için  yargı veya meslek kuruluşları bu gibi tahrikler karşısında, mesnetsiz itham, tutarsız iftiralar karşısında etkisiz kalıyor.
Şayet bu ahlaksız, etiksiz arkadaşın arkasında oy hesabınız, iktidarda kalma manevranız varsa siyasetiniz batsın.
Herkesi bu gibi tetikçiler karşısında sağduyulu olmaya, sağduyularını korumaya davet ediyorum.