Trabzon’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde iki hastane bulunduğunu hatırlatan Kuvvetli, “SBÜ Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve SBÜ Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bu üniversitenin kuruluşlarıdır.  Trabzon halkına sağlık hizmeti veren bu hastanelere ek olarak yeni bir tıp fakültesi açılacak olması olumlu bir gelişme ancak işlevsel olup olmayacağı konusunda düşündürücüdür. Zira Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi’nin de Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de durumu ortadadır. Tıp fakültesi akademik açıdan bölgeye hizmet verirken maddi ve fiziki şartlar bakımından batağın eşiğindedir. Kaşüstü’ndeki hastane ise çeşitli sebeplerden ötürü ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap verememektedir. Hal böyleyken şehre kazandırılacak olan yeni bir tıp fakültesinin beklentileri karşılayamayacağı da endişe konusu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak İzmir, Bursa ve Trabzon’da tıp fakültesi kurulacağını da anımsatan Kuvvetli, “ Bir diğer endişe konusu da söz konusu fakültenin bir tabela fakültesi olması ihtimalidir. ‘Trabzon’a ikinci üniversiteyi kazandırdık’ sloganlarıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni ikiye bölerek bir tabela üniversitesi kuranlar ise bu endişeye kaynaklık etmektedir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak tıp fakültesinin ilk aşamada Farabi Tıp Fakültesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öğrenci kabul edeceği söylemleri de yeni bir tabela çalışması yönündeki endişelerimizi güçlendirmektedir.” diye konuştu.
Trabzon’da siyasetin hayatın her alanına doğrudan etki ettiği değerlendirmesinde de bulunan Başkan Kuvvetli, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin rektörlük görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 2002-2007 seçimlerinde AK Parti Trabzon Milletvekili olarak çalışmış, 2011 seçimlerinden itibaren de halen AK Parti Ankara Milletvekilliği de yapmıştır. Aynı zamanda   KTÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında öğretim üyeliği ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Cevdet Erdöl’ün rektörü olduğu üniversitenin tıp fakültesi kuracağı şehirlerarasında Trabzon’un da yer alması; aklımıza siyaseten bir reklam çalışması yapıldığını da getirmektedir. Ancak belirtmeliyiz ki Trabzon’un reklamdan ziyade hizmete ve kendi bünyesindeki; merkezinin Trabzon’da olacağı bir tıp fakültesine ihtiyacı vardır.  Bu sebeple kamuoyunun ivedilikle bilgilendirilmesi ve söz konusu fakültenin inşasında reklam kaygısının, hizmet kaygısının önüne geçmemesi İYİ Parti olarak beklentilerimiz arasındadır. Konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.” diyerek sözlerini noktaladı.