Asrın felaketi Marmara Depremi’nin gerçekleştiği 1999 yılında Bayındırlık Bakanı Sayın Koray Aydın idi. Bölge adeta yerle bir oldu. Resmi rakamlara göre, depremde 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti, 48 bin 901 kişi de yaralandı.

Felaketin önce yaralarını sarmak, sonra hızlı bir şekilde geçici prefabrik konutları, ardından da depreme dayanıklı kalıcı konutları kısa sürede inşa edip hak sahiplerine teslim etmek dönemin imkanları ile bir imkansızı başarmaktı. İşte Japonların bile hayranlıkla takip ettiği bu imkansızlığı başaran dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı’na Sayın Koray Aydın'a Efsane Bakan ismi verilmiştir.

Takdir edilmesi gereken hizmetlere imza atan Koray Aydın, ne yazık ki bu başarısını hazmedemeyen bir kısım siyasilerin ve küresel güç odaklarının iftiralarına maruz kalmıştır. Bu iftiralar karşısında dik duran ve iftiracılara meydan okuyan Koray Aydın, hakkında yapılacak soruşturmanın selameti için bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etmiştir ki bunun örneği tarihimizde hiç görülmemiştir.

Meclis’te yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde Koray Aydın hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu; Komisyonda ve Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Yüce Divan'a gönderilmesine gerek yoktur kararı çıkmıştır.

2002 yılında AK Parti iktidara gelince rakiplerini karalama taktiğini uygulamaya koymuş, Sayın Aydın Meclis'te milletvekillerinin oyları ile aklandığı konu hakkında, AK Parti fezleke hazırlamış ve Meclis Genel Kurulu'nda Sayın Aydın konuşturulmadan AK Parti oyları ile yüce divana gönderilmişti.

Sayın Aydın hakkındaki mesnetsiz iftiralar hakkında, Anayasa Mahkemesi'nde açılan davada yüce mahkemenin 11 üyesinin tamamının oyu ile yani oy birliğiyle beraat etmiştir.

Yıl olmuş 2020, önce Milletvekilimiz Sayın Ümit Özdağ daha sonra Grup Başkanvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan ve şimdi de Teşkilat Başkanımız Koray Aydın hakkında fezleke hazırlanmış ve yargılanmaları için dokunulmazlıklarının kaldırılması amacıyla TBMM'ye gönderilmiştir.

Ne hazırlarsanız hazırlayın ama bilmenizi isterim ki, İYİ Parti kurulduğu gün, Türk milletini korkutma ve sindirme dönemi kapanmıştır.

Yakın gelecekte adaletsizliğiniz batacak ama sizler adaletle yönetileceksiniz.
Teşkilât olarak her türlü haksızlığa karşı durduğumuz gibi milletvekilimizin, Grup Başkanvekilimizin ve Teşkilât Başkanımız Sayın Koray Aydın'ın arkasında bir elif gibi dimdik durduğumuzu buradan ilan ediyorum.

Sizden korkan sizin gibi olsun. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızı da bizi de korkutamayacaksınız. Haksızlığınız ve adaletsizliğiniz karşısında susarsak; gök girsin kızıl çıksın.

                                 Azmi Kuvvetli
                    İYİ Parti Trabzon İl Başkanı