Bunun üzerine bir açıklama yapan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a destek çiğ gibi büyürken İyi Parti İl ve İlçe Başkanı ile Yönetim kurulu da Başkan Bıyık’ın arkasında olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı . 

İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ; Yomra ilçemizde belediyemiz ve Avrasya Üniversitesi arasında geçen arazi tahsisi konusu, Yomra Belediyemizin söz konusu alanı Yomra halkının hizmetine sunacağı açıklaması ve alana iş makinası sokması ile yeniden gündeme geldi. Söz konusu girişim neticesinde Yomra halkının hakkının teslim edilmesini bir çığırtkanlık malzemesi olarak kullanmak isteyen bazı kesimler de baş gösterdi. AK Parti belediyeciliğinin getirdiği alışkanlık olacak ki halkın hakkının halka teslim edilmesini yadırgayan bu anlayış; insanları kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalıştı. Mevcudiyette hem Yomra halkına hem de üniversiteye yetecek alanın ayrıldığı bölge; partimizin ve belediye başkanımızın başarılarını hazmedemeyenlerin diline pelesenk oldu. Burada düşman ilan etmenin, suçlu veya hedef göstermenin hiçbir anlamı yoktur. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık, her belediye başkanının yapması gerekeni yapıp; Yomralı hemşerilerimizin hakkına sahip çıkmıştır.
Bugüne dek Yomra ilçemizde yaptığı hizmetlerle Yomra’mızı ‘İYİ belediyecilik’ anlayışıyla tanıştıran, halkın menfaatlerini her şeyin önünde tutan Yomra Belediyesi Başkanımız Mustafa Bıyık’ın arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Belediye Başkanımız Sayın Bıyık’ın göreve geldiği günden bu yana sürdürdüğü; bedelsiz bir şekilde Avrasya Üniversitesi’ne tahsis edilen araziyi, yeniden Yomra halkının hizmetine kazandırılması çabasını destekliyoruz. Uzun süredir gündemi meşgul eden bu arazi tartışmasının, adalet önünde Yomra Belediyemiz lehine sonuçlandığının da bilinmesini istiyoruz.