Kuvvetli ;Tarihte milletlerin kaderini etkileyen önemli zaferler vardır. Ancak Türk tarihi hiçbir milletin tarihi ile kıyaslanamayacak kadar eşsiz zaferlerle doludur. Kosava, Niğbolu, Malazgirt, İstanbul’un Fethi, Mohaç, Sakarya... Türk tarihi işte böylesi çok büyük ve muazzam zaferlerle taçlandırılmıştır. Lakin en önemlilerinden birisi de muhakkak ki 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruzla başlayan 30 Ağustosta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile son bulan büyük zaferdir.
 
Türk Milletinin kazandığı bu zafer kesin sonuçları ile yalnız bizim tarihimize değil; dünya tarihinde de önemli yer edinmiş, kahramanlıkları tarihe altın harflerle yazılmış başka bir Meydan Muharebesi yoktur. 30 Ağustos zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anadolu'da ölümsüz yaşayışı tescil edilmiştir. Türk Devleti'nin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünde de belirttiği gibi, “Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz” ve yine tarih tanıklık edecektir ki bu değerlerimizi korumamızda büyük önemi olan dini ve milli bayramlarımızı coşku içerisinde kutlamamıza kimse engel olamayacaktır.
 
Bu vesileyle bugün burada İYİ Parti Trabzon’da ailesiyle, zafer kazanmış bu milletin mirasını taşımaya ant içmiş sorumlu bireyler olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhunu yaşıyoruz. 1071'de Anadolu’yu Türk'e vatan yapan Sultan Alparslan'a, ve başta destansı 30 Ağustos zaferini Türk milletine yaşatan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ahirete intikal eden aziz kahramanlarımıza ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vatanı, milleti ve devleti uğrunda ölünecek kadar kutsal bilenlere saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bağımsızlığını canı pahasına kazanmış milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”