Bu sebeple, Türkiye'de olası bir ölümcül salgının önlenmesi için gerekli tedbirler ivedi bir şekilde alınmalıdır." gerekçesiyle bir araştırma önergesi vermiştik. 30 Ocakta verdiğimiz bu araştırma önergemiz maalesef burada reddedilmişti.” dedi.

Örs, konuşmasında;  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 11 Şubat’ta İYİ Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak şöyle devam etti “11 Şubatta, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, İYİ PARTİ Grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünyayı etkisi altına alan korona belasına dikkat çekerek memleketi idare edenlere uyarılarda bulunmuş ve "Karantina merkezlerimiz var mı? Maske, serum ve ilaç stoku yapılıyor mu? Olası bir salgında hastanelerin kapasitesi yetişmeyebilir, hangi bölgelerde çadır hastaneleri, sahra hastaneleri kurulacak, bunların planları var mı?" diye sormuştu. Bugün 7 Nisan, Sayın Akşener'in bu soruları bundan tam iki ay önce sorulmuştu. Bu soruların cevaplarını maalesef bugün yaşayarak öğreniyoruz.”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, korona salgını ile mücadele kapsamında İYİ Parti olarak; TBMM Başkanlığına 8 adet Kanun Teklifi verdikleri hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü : “Bu kanun tekliflerimizde, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız gelir vergisinden muaf tutulsun; Kredi ve Yurtlar Kurumuna olan borçlar 1 yıllığına faizsiz olarak ertelensin; kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartının kapsamı genişletilsin ve prim yatırma gün sayısı 450 günden 150 güne indirilsin; yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen köprü ve otoyollar için ödenen garanti geçiş ücreti ödemeleri pandemi süreci geçene kadar durdurulsun yani yükleniciye ödeme yapılmasın; elektrik, doğal gaz ve su fatura tüketim bedelleri 1/7/2020 tarihine kadar ilgili bakanlıklar tarafından karşılansın; elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılsın; elektronik haberleşme ve fatura ödemelerinin gecikmesi hâlinde, verilen hizmet durdurulmasın; salgın sürecinde ürünlerden alınan bütün KDV oranları yüzde 1'e düşürülsün, korona mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman sağlık meslek mensuplarımız şehit sayılsın gibi önerilerde bulunduk. Bu kanun tekliflerimize desteğinizi bekliyoruz.”


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuşmasının son bölümünde İktidar Partisine seslenerek “Milletçe el ele verip büyük bir özenle uzmanların, yetkililerin uyarılarına da uyarak, gerekli önlemleri alıp bu sıkıntının üstesinden geleceğiz inşallah; buna inancım sonsuz ama bu noktada ortak akılla hareket edilmelidir. Buradan, iktidar sahibi arkadaşlarıma, iktidarda bulunan arkadaşlarıma sesleniyorum: En azından içinde bulunduğumuz bu zor süreçte bizlerin uyarılarına kulaklarınızı tıkama alışkanlığından lütfen vazgeçin, yaptığımız önerileri ciddiyetle ele alın” dedi.