Milletvekili Örs, esnaf ziyareti öncesi İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe binasında Meclis üyeleri ve partililerle bir araya geldi. 

Esnaf ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Örs: "Milletin sesini duymayanlar, sorunlarını önemsemeyenler o sorunlara çözüm bulamazlar. Bugün Çarşıbaşı ilçemizdeyiz. Esnafımızı dinliyoruz. Esnafımız dertli, birçoğu borçlu. Onları dinlemek, seslerini duyurmak bizim vazifemiz. Esnaf başımızın tacıdır. Çünkü esnafmızın rolü, ekonomimiz için hayatidir. Esnaf ekmek kapısıdır. Adam çalıştırır, istihdam yaratır. Esnaf kazanırsa, çalışan kazanır. Ama bugün gördük ki; pandemiden önce zaten sıkıntıda olan esnafımızın durumu bu süreçte hepten kötüye gitmiş, dükkanlar kapanır olmuş. Esnafımız; faturaları nasıl öderim? Eve ekmek nasıl götürürüm? Çocuğumu nasıl okuturum? Ay sonunu nasıl getiririm? derdine düşmüş" dedi.

İktidarın milletin derdi ile ilgilenmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs: "Ekonomi iyiye gidiyor diyorlar. Gerçekleri görmek için saray danışmanlarını değil, milleti dinlesinler. Hergün "ekonomi büyüyor" masalını anlatanlar, gelsin Çarşıbaşı'nda esnafı dinlesinler, vatandaşın sesine kulak versinler. Milletin derdi ile ilgilensinler. Büyümenin esnafın borcunda olduğunu yerinde görsünler." ifadelerini kullandı.

Örs, açıklamasının son bölümünde iktidarın suni gündem ve polemiklerle gerçeklerden kaçamayacağını ifade ederek "İktidar hergün yeni bir polemik icat etmekle meşgul. Polemik ve suni gündemlerle gerçekleri saptırmak isteyenlere sesleniyorum. Yanılıyorsunuz. Gerçeklerden kaçamazsınız. Gelin milletle yüzleşin. Mutfaktaki yangınla yüzleşin. İşini kaybedenlerle, iş bulamayan milyonlarca gencimizle yüzleşin. Kirasını òdeyemeyen, elektrik faturasını yatıramayan esnafımızla yüzleşin. Vatandaşla yüzleşmekten korkmayın. Milletten kaçılmaz. Bakın ben buradayım. Gündem değiştirmeye çalışanlara inat, esnafımızla birlikteyim, vatandaşlarımızla beraberim. TBMM'de onların sesi olmak için buradayım" dedi.