Gündeminde her zaman olduğu gibi yine karalama kampanyalarına yer veren AKP Milletvekili Salih Cora, bu kez de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hakkında konuşmuş. Trabzon halkının, hizmetleriyle gündeme gelmesi için oy verdiği bu zat; milletin teveccühünü kazanmaya devam eden Genel Başkanımızın milliyetçi yanına laf ederek, onu milletinin gözünde küçük düşürebileceği yanılgısına düşmüş. Hayatının geneli yanılgıdan ibaret olan bu zata birkaç önerimiz olacak; eleştiri de siyaset de seviye ister, genel başkanımızın adını da geçmişini de diline almak için evvela iyi bir hocadan tarih dersi almalısın. Hoca dedikse de aman ha! Sakın yanlış anlayıp başka hocalardan ders almaya kalkma. Çünkü milletimiz artık ‘kandırıldık’ safsatalarınıza inanmaz. Kendinizi siyasi çöplükte bulmanız daha da hız kazanır. Ardından da bilgi gelir… Eleştiri bilgi gerektirir. Bilgisiz eleştiri kör dövüşünden başka bir şey değildir. Elbette bilgiyi kimden alacağın da önemli; alanında uzman olan(!) bakanlarınıza gitme maazallah yine kandırılırsın. 
Gelelim, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e yönelik sözlerine; Genel Başkanımızın kime hizmet ettiğini sormuşsun: cevap vereyim, sizin yapamadığınızı yapıp, Türk Milletine ve onun sıkı sıkıya bağlı olduğu değerlere hizmet ediyor. Ve biliyoruz ki beyhude eleştirilerinizin sebebi de tam olarak bu. Milletimizin gerçekleri görüp bize destek vermesi sizi bir hayli ürkütüyor. Ama olsun sizin de içerisinde bulunduğunuz psikolojinin farkındayız. Doğruyu gördükleri halde düşüncelerini değiştirmeyenler, cahillikleriyle mutluymuş gibi yaşarlar. 

Ayrıca, Genel Başkanımızın dedesinin Selanik’e sürgün edildiğini söyleme gafletine düşmüş olan bu şahsın, (layık olmamasına rağmen) gerçek bilgiye ulaşmasına küçük bir katkımız olsun; Meral Akşener’in dedesi Hüseyin Özbay, bugünkü Yunanistan’ın Selanik şehrinin Drama ilçesinin Kullar Köyü’nde doğdu. Kökleri Konya’ya, Karamanoğlu Beyliği’ne kadar uzanan Akşener’in dedesi hem çiftçilik hem de esnaflık yapmış ve eğitim almış bir molla idi. Akşener’in dedesi Hüseyin Özbay’ın abisi İdris Özbay ise Yemen’de şehit düşen bir Türk askeri. Yani Genel Başkanımızın ataları vatan savunması için bedel ödemiş. Genel Başkanımız da üstlendiği sorumluluk ile Türk yurdu için bedel ödemeyi göze almış adeta ateşten gömlek giymiştir. Soyu sopu OĞUZ TÜRK'üdür. Osmanlı devletimizin muhteşem zamanlarında Anadolu'dan Rumeli'ye oraları fetheden dedelerimizin kızıdır. YANİ DİĞER YAKIŞAN BİR DEYİMLE "EVLAD-I FATİHAN"DIR. Elbette millet sefalet içerisindeyken, kendisi zenginlik ve şatafat içerisinde yaşayanların bunu anlamasını beklemiyoruz ama en azından milletin aklıyla alay etmeyi bırakmanızı öneriyoruz.
Sizin gibi burnu kaf dağında her şeyi bilen, soy sop faslına girecek kadar izanını kaybeden biri için zor olacak ama umarız milleti ortak milli değerler üzerinden bölen, ayrıştıran ve ötekileştiren çirkin dil ve üslubunuzu düzeltirsiniz.
Sayın Vekil,  destanlar şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun ifade ettiği töre, nizam, usul, erkân ve erdemden umarız siz de nasiplenirsiniz.
"Töre, nizam, yol ve yordam her kula,
Usul, erkan, edep, erdem her kula,
Yirmidört saatte her dem her kula,
Allah'ın buyruğu uz verilmeli.."