İYİ Parti İl Başkanı Kuvvetli ''19 Mayıs 1919'da Türk Milletinin Kaderi Değişti'' 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi KUVVETLİ yayınladığı bir mesaj ile ''19 Mayıs 1919'da Türk Milletinin Kaderi değiştiğini ifade etti.''

AZMİ KUVVETLİ 

19 Mayıs 1919 Türk milletinin kaderini değiştiren Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli tarihlerinden biridir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelesine İstanbul hükümetinin tüm engellemelerine rağmen 16 Mayıs günü İstanbul'dan başlayan yolculuğunu 19 Mayıs günü Samsun'a ayak basarak başlatmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün Türk milletinin geleceğini belirlemek amacıyla bizatihi inisiyatif alarak Milli Mücadele'ye karşı çıkan aciz ve yalnızca kendi menfaatlerinden başka bir amacı olmayan İstanbul hükümetine rağmen,
Türk milletinin tarihinde hiç olmadığı gibi esarete boyun eğmeyeceği başta itilaf devletlerine olmak üzere bütün dünyaya haykırmıştır. 

Yüce Atatürk Samsun’a ayak basması; Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk ulusunun ebedi olarak bu topraklarda varlığını büyük devlet geleneğinden gelen anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma kararlığının irade beyanıdır.

19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.
Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.
İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Atatürk'ün geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verdiği önemin göstergesidir. 
Bu düşüncelerle, 19 Mayıs 1919'un 100.yıl dönümünde, Türk gençliğinin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.
Mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanı silah arkadaşları ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Ruhları şad mekânları cennet olsun.