Kuvvetli, Cumhuriyetin Türk milleti için kolay kazanılmadığını belirterek, “Atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini çok iyi kavramak, Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkmak görevimizdir” dedi
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türk Milleti’nin en önemli bayramı olduğunu ifade eden Kuvvetli, mesajında şu ifadelere yer verdi: “29 Ekim 1923; bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan benzersiz ümidin, milli egemenliğe beslenen tarifsiz sevdanın başlangıç noktasıdır. Bunun içindir ki; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin en önemli ve en anlamlı günüdür. Çünkü bugün Cumhuriyet ilan edilmiş ve yüce milletimiz Cumhuriyet yönetimiyle birlikte esasen özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek yaşam biçimine dönüştürmüş, modern yaşamını sürdürmeye başlamıştır.”
EN ÖNEMLİ GÖREV!
“Yüce Atatürk'ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak; her Türk evladının en önemli ve öncelikli görevi olmalıdır. Ancak Cumhuriyete kavuşmamız tabi ki pek kolay olmamıştır. Muazzam bir mücadele azmi, kararlı bir irade, hayranlık uyandıran bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti 96 yılı geride bırakmıştır. Bu değerlere sahip milletimiz Cumhuriyeti ancak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından sonra kurabilmiştir. Atatürk ve arkadaşları, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz verdikleri destansı mücadeleler ve kazandıkları zaferlerle Cumhuriyeti Türk milletine armağan etmişlerdir.
Cumhuriyet ile Türk milleti bağımsız, özgür ve güven içinde bir yaşama kavuşmuştur. Bu nedenle atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini çok iyi kavramak, Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkmak, onları korumak görevimizi hakkıyla yerine getirmek görevimizdir.”
KUTLU OLSUN!
“Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız olan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.
Başta Trabzonlu hemşerilerim olmak üzere Yüce Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”