İYİ Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Serkan Dübüş bir basın açıklaması yaparak Beşikdüzü ilçesinin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti, AK Parti iktidarını eleştirdi. Dübüş açıklamasında “AK Parti seçim zamanı verdiği sözleri tutmamıştır.” dedi.


Yaptığı açıklamada Beşikdüzü'nün sorunlarına değinen İYİ Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Serkan Dübüş şu ifadeleri kullandı: “Bugün Beşikdüzü ilçemiz turizmi, büyük sanayisi ve  farklı gelir kaynakları olmayan bir ilçe konumundadır. 2002 yılından bu yana genel seçim, yerel seçim ve  referandum olmak üzere her seçim döneminde ilçemize birçok söz verilmiş ancak bu sözler tutulmamıştır. Beşikdüzü halkı karşılıksız ve tutarsız vaatler ile oyalanmış, gelişme kapasitesi oldukça yüksek olan ilçemiz bir kenara itilmiştir. Yaşanan ekonomik sorunlar ortada. İşsizlik ortada. Salgın dönemi yaşananlar ortada. Ülkenin her tarafında olduğu gibi esnaf perişan, insanlarımız çaresiz. İlçemizin öncelikleri bellidir. Bunları görmezden gelemeyiz. Beşikdüzü'nün önceliği ilçe halkına faydası olmayan ve yatırım adı altında devleti zarara uğratan girişimler değildir. Vaatler yerine getirilmeli, hemşehrilerimizin gerçek beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlar bir an önce ilçemize gelmelidir."


İYİ Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Serkan Dübüş açıklamasında Beşikdüzü'nde eğitimin geçmişine de vurgu yaparak "İlçemiz Köy Enstitüsünün eğitimdeki devasa büyüklüğünü yaşamış ve yaşatmış olup şehrin okuma oranını %98'lere kadar çıkarmıştır. Beşikdüzü, Köy Enstitüsünden sonra yine Öğretmen Okulu - Anadolu Öğretmen Lisesi - Fen Lisesi gibi okullara sahiplik yapmış bir eğitim merkezidir. Bu merkez artık bir fakülte istiyor. Trabzon Üniversitesine yeni 4 yıllık Fakültelerin açılacak olmasıyla ilçemiz, eğitimdeki seviyesini ve  yükselen ivmesini 4 Yıllık bir fakülte ile taçlandırmak istemektedir. Hem ilçenin konumu, hem ulaşım, hem de alt ve üst yapı olanakları ile Beşikdüzü, 4 yıllık bir fakülteye hazırdır. Halk bunu istiyor. Bu durumun ilçeye katkısı büyük olacaktır. Beşikdüzü için 4 Yıllık Fakülte artık bir gerekliliktir ve bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. 4 yıllık Fakülteyi Beşikdüzü'ne istiyoruz." ifadelerine yer verdi.