“AMACIMIZ KOBİ’LERİN DIŞA AÇILMASINI SAĞLAMAK”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin dışarıya açılması için oda olarak tüm imkânları kullandıklarını belirterek, “Amaç ihracatı, buna bağlı olarak üretim ve istihdamı artırmaktır” dedi. Hacısalihoğlu, “Üyelerimizin yurtdışındaki imkanları değerlendirmesi için Yurtdışı Ticaret Ofisimiz var. Ayrıca Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı eğitiminde yetiştirdiğimiz elemanlarımız dünya ile ticari ilişki kurulmasında tecrübeli hale geldi. Amacımız KOBİ’lerimizin önünü açmak, dünya ile entegre olmalarını sağlamaktır” dedi.
Toplantıda daha sonra gazeteci Sami Altınkaya moderatörlüğünde “KOBİ’ler için Destek” paneli gerçekleştirildi. Panelde TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, KOSGEB Trabzon İl Müdürü Mustafa Kurt, İş-Kur Trabzon İl Müdür Yardımcısı Servet Kaba, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Proje Uzmanlarından Bilge Sezer Kayaoğlu, Ticaret Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa İlker Özdem ve TÜBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Oğuz Özbay, katılımcılara destekler konusunda bilgi verdi ve soruları yanıtladı. Panelin ikinci oturumunda ise eğitmen Murat Erdör  KOBİ’lere yönelik e-ticaret eğitimi verdi.

TTSO’nun çevrimiçi sistemi ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan panele iş dünyası ve diğer kesimler yoğun ilgi gösterdi. Panel yayını yaklaşık bin kişiye ulaştı.