İŞ ADAMI MUSTAFA KOÇ PAZAR GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Haber ve Fotoğraflar ; Tarkan Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com İstanbul -

 Acı haberi Amerikan hastanesi yetkilileri verdi ve Mustafa Koç erken yaşya hayata gözlerini yumdu. Peki Mustafa Koç öldüğünde kaç yaşındaydı?
Amerikan Hastanesi yetkilileri Mustafa Koç’un yaşamını yitirdiğini açıkladı. Peki Mustafa Koç’un ölüm nedeni nedir ve yaşamını yitirdiğinde kaç yaşındaydı. Mustafa Koç bu sabah (21.01.2016) saatlerinde kalp krizi geçirdi. Beykoz Devlet Hastanesi’ne ardından da Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kurtarılamayarak 56 yaşında yaşamını yitirdi.

İKİ HASTANEDE 4 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ!

Mustafa Koç’un kalp krizi ve vefatı ile ilgili olarak Amerikan Hastanesi Başhekimi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sayın Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet hastanesinde hem de Amerika hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kaybettik, hepimizin başı sağolsun. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Beykoz devlet hastanesine getirildi. 4 saat müdahale edildi, sabah 07.00 sıralarında oldu. Yaklaşık yarım saat önce kaybettik.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

1960 İstanbul doğumlu olan Mustafa Vehbi Koç, Mustafa V. Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır ve 4 Nisan 2003′ten beridir Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD’de George Washington University (1984) mezunudur.

TOFAŞ’TA BAŞLADI!

Mustafa Koç, çalışma hayatına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başladı. Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1992 sensinde Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür.

ÜYE OLDUĞU DERNEKLER

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi’dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi’dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi’dir.

GÖNLÜ ZENGİNDİ

Mustafa Koç’un sosyal alandaki hobileri golf, binicilik, havacılık ve Scuba’dır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve iki kız çocuk babası olan Mustafa Koç Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü’nün de başkanlığını yapmaktadır. Türkiye’de Golf’un yaygınlaşmasında büyük katkısı vardır. Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye ‘de en çok bağış yaparak bağış kültürüne katkıda bulunan iş insanlarının belirlendiği “Gönlü Zenginler” araştırması sonucunda hazırlanan listede gönlü en zengin iş adamı olarak ilk sırada yer almıştır.

BAKIN CENAZE NAMAZI NEREDE KILINACKA NEREYE DEFNEDİLECEK 
Geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren Mustafa Koç'un cenazesi, pazar günü Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Tatbikat Camii'nde kılınacak cenaze namazının sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.Mustafa Koç'un yaşamını yitirmesinin sonrasında Koç Holding yaptığı sözlü olmayan izahla cenaze merasimiyle alakalı ayrıntıları izah etmişti .Sabah saatlerinde yapılmış olan sözlü olmayan açıklamada cenaze namazının pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacağı anlam edilmişti.Koç Holding'den akşam saatlerinde cenaze merasimine ilişkili olarak yeni bir açıklama yapıldı . Yapılmış Olan sözlü olmayan açıklamada , Mustafa Koç'un pazar günü Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Tatbikat Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedileceği belirtildi.