İlk Savaş Gemisi TCG FATİH Fırkateyni Sürmene Yeniçam Tersanesine Geliyor 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

  Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün uzun uğraşları sonucu Sürmene'ye kazandırılan  Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 9’uncu tam donanımlı deniz üssünün İlk Savaş Gemisi TCG Fatih Fırkateyni (F 242) Sürmene YENİÇAM Limanına geliyor. Tam kurulduğunda 400 Asker 200 Subay ve Personelle bölgenin kalkınması ve İstihdamı için 600 Personelle en büyüğü olacak. Büyük gün geldi ,Sürmene ve Bölgenin kalkınması için büyük bir adım olacak olan Sürmene Deniz Üssü İlk Savaş Gemisini 20 Şubatta Misafir edecek. 

Türk Deniz Kuvvetlerinin Doğu Karadeniz'de Konuşlanması ve Lojistik ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik Kurulan ve Kullanılmaya sunulan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsis edilen ve Deniz Kuvvetlerine teslim edilen Sürmene Yeniçam Tersanesi ilk Misafirini 20 Şubat 2019'da Saat 11.00'da TCG FATİH (F 242) Fırkateyni'ni misafir edecek. 

 BAŞKAN ÜSTÜN VE KAYMAKAM ÇIĞ

TRABZON DENİZ KOMUTANINI ZİYARET ETTİ 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün İlce Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ile birlikte Dz. Kd. Alb. Bünyamin Dayıoğlu'nu Ziyaret ettiler. ziyaret anısına Belediye Başkanı Üstün ve İlçe Kaymakamına Dz. Kd. Albay Bünyamin Dayıoğlu birer plaket taktim etti. Sürmene YENİÇAM Deniz üssü ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Dz. Kd. Alb Bünyamin DAYIOĞLU Fatih Fırkateyni 20.02.2019 tarihinde Yeniçam tersanesine geleceğini belirtti.

TCG FATİH FIRKATEYNİ (F 242 ) 
 İlk kez 1987 yılında denize indirilmişti. Testleri geçmesinin ardından 1988 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hizmetine giren TCG Fatih (F 242 ) fırkateyni'nde Fırkateyn komutanı Deniz Yarbay Levent Barbak komutasında 1 Helikopter  21 subay, 96 astsubay, 9 uzman erbaş ve 59 erbaş/er görev yapıyor.