İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevden uzaklaştırılan HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün yerine görevlendirilen Mardin Valisi Mustafa Yaman, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile belediye binasına geldi.

Bina girişinde aralarında belediye çalışanlarının da yer aldığı vatandaşlar tarafından karşılanan Yaman, burada yaptığı ilk açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü, İçişleri Bakanlığının talimatıyla yeniden görevlendirildiğini belirtti.

Yaman, “Daha önce de geldiğimizde vatandaşlarımıza 'Sizin İçin Çalışacağız.' demiştik. Bundan sonra da öncelikle kadınlar, gençler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 850 bin Mardinlinin tamamına hizmet edeceğiz. Artık örgüte para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak.” diye konuştu.

Daha sonra makam odasına geçen Yaman, tebrikleri kabul ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise belediyenin bütçesini teröre değil, Mardinliler için harcayacaklarını söyledi.

Yaman, “Teröre destek veren ve onlara cesaret veren belediye başkanlarının görevden alınarak yerine kayyım atanmasına ilişkin süreç başladı. Bugün itibarıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız teveccühüyle ve Bakanımızın onayı ile göreve başladık. Burada ilk söyleyeceğim şey şu: Hatırlarsanız ‘sizin için çalışıyoruz’ diyerek geçtiğimiz dönemde göreve başlamıştık. Aynı yerden devam ediyoruz. Artık Mardin Büyükşehir Belediyesinin teröre harcayacak tek bir kuruşu dahi olmayacak. Vatandaşlarımız vergisiyle bütçe oluşturuluyor. Önceliğimiz Mardinli kadınlara, gençlere, hemşerilerimize, öğrencilerimize, yani bütçemizin tamamını Mardinli hemşerilerimiz için harcayacağız.

Daha önceki çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceklerini aktaran Yaman, şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde bir taraftan kentsel alt yapı, çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık, ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar, kültür ve sanat, turizm gibi belediye hizmetleri sunulurken, diğer taraftan başta kadınlar olmak üzere gençlerimize yönelik faaliyet ve yatırımlarımız öncelikli olacaktır. Özellikle genç istihdamının desteklenmesine yönelik altyapıyı hazırlamak, mesleki eğitim kurslarının sayısının arttırmak, spor, sanat, kültür - turizm alanında belediye hizmetlerini geliştirmek ve çevreye duyarlı belediyecilik ön planda tutulacaktır. Bütün belediye çalışanlarının hakları korunacaktır. Ancak terör örgütleri ile iltisağı olanlar hakkında gerekli işlemler hemen başlatılacaktır.

‘Sizin İçin Çalışıyoruz’ sloganı ile Tüm vatandaşlarımızın huzur ve ferahı için çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecektir.”