Pandemide okulların kapatılması ile birlikte çocukların eğitimlerinden uzak kalmamaları için uzaktan eğitim (online) süresi başlatılmıştı. Ancak maddi imkanı bulunmayan öğrencilerin tableti, bilgisayarı ya da interneti olmaması nedeniyle eğitime iştirak edememişlerdi.
 
Çocukların eğitimlerinden uzaklaşmaması adına TOBB tarafından ülke çapında bir kampanya başlatıldı. Bu kapsamda TOBB ve Trabzon Ticaret Borsası katkılarıyla 105 adet tablet, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz ve TTB Genel Sekreteri Nazlı Genç’in katıldığı törenle öğrencilere dağıtılmak üzere teslim edildi.


 
Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ve her sektörün olduğu gibi eğitim camiasının da derinden etkilendiğini belirten TTB Başkanı Eyyüp Ergan “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Dolayısıyla bu dönemde onlarda bu süreçten çok etkilendiler. Uzaktan eğitim gören ve maddi imkanı bulunmayan öğrencilerimize tabletlerini müdürümüzle yaptığımız protokole göre ulaştıracağız. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hayırlı olsun“ dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da TOBB ve Trabzon Ticaret Borsası yönetimine teşekkür ederek “Bize gelen talepler doğrultusunda ihtiyacı olan okullarımızın eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Bunun için de sizler gibi duyarlı kamu kurumlarımızın desteği çok önemli” dedi.