İçişleri Bakanı Soylu Muhtarlarla Birlikte Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli illerden gelen muhtarlarla Anıtkabir'i ziyaret etti.
Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca,Trabzon Muhtarlar derneği ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk'ün ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen muhtarlarla birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek geldiği Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.
Daha sonra Misak-ı Millli Kulesi'ne geçen Bakan Soylu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ülkesi ve halkın hür iradesiyle vatandaşa hizmet etme yolunda görev almış muhtarlarla Atatürk'ün huzuruna çıktıklarını ifade eden Süleyman Soylu, deftere şunları yazdı:
"Ülkemizde yerel demokrasinin en eski ve köklü örneğini temsil eden muhtarlık müessesi, 19 Ekim 1829 tarihinden bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Yerel demokrasinin gelişmesine önemli katkılarda bulunan köy ve mahalle muhtarlarımız, bugün halkımızın yönetime katılımının en önemli unsurlarından biri haline gelmiştir. Vatandaşlarımız muhtarlarımıza kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp, sorunlarını dile getirebilmektedir. Bu yönüyle muhtarlarımız, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynamaktadırlar.
12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ve tasvipleriyle geçen yıl bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle, '19 Ekim Muhtarlar Günü' olarak kabul edilmiştir. Bugün muhtarlar gününün ikincisini başkentte ve illerde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Büyük devlet olma vizyonunun yerelde başladığı bilinciyle, Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik değerler üzerinde yüceltip, ülkemizi geleceğe güven içinde taşıma azmindeyiz. Ruhun şad olsun."