İçişleri Bakanı Soylu Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Trabzonlu Atadı 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ,Önemli Noktalara Trabzonlu Hemşehrilerini getirmeye devam ediyor. Soylu son Olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Trabzon Araklılı Hemşehrimiz Servet Yılmaz'ı Atadı .

Servet Yılmaz kimdir?

 Servet Yılmaz, Ankara’nın yeni emniyet müdürü olarak göreve getirildi. Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Servet Yılmaz ise Ankara Emniyet Müdürü olarak atandı. Peki Servet Yılmaz kimdir, görevleri nelerdir?

Servet Yılmaz kimdir, bulunduğu görevler nelerdir? Ankara Emniyet Müdürü görevine getirilen Servet Yılmaz odu. Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Servet Yılmaz ise Ankara Emniyet Müdürü olarak atandı. İşte, Servet Yılmaz hakkında merak edilenler. Yılmaz döneminde, terör ve KOM'da başta PKK ve FETÖ olmak üzere çok önemli operasyonlara imza atıldı.

SERVET YILMAZ KİMDİR?

Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine getirilecek olan Servet Yılmaz aslen Trabzonludur. İstanbul Şile'de Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerini başarıyla yerine getiren Yılmaz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra İl Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Terör, KOM gibi kritik ve operasyonel birimlerin bağlı olduğu Servet Yılmaz, 2016 yılındaki kararname ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına getirilmişti. Servet Yılmaz 25 Ocak 2015 tarihinden 28 Ekim 2016 tarihine kadar Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevini üstlenmişti. Yılmaz döneminde, terör ve KOM'da başta PKK ve FETÖ olmak üzere çok önemli operasyonlara imza atıldı.

MAHMUT KARAASLAN NEDEN AYRILDI?

10 veya 12 il emniyet müdürünü kapsayan kararname listesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önce Başbakan Binali Yıldırım’a sunuldu. Bakan Soylu, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Ahmet Şengün’ü de yanına alarak İstanbul’a giderek listeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sundu. Erdoğan’ın oluruyla liste son şeklini aldı.

Belirlenen listede Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın merkeze alındığı öğrenildi. Karaaslan, bunun üzerine bugün İçişleri Bakanlığı’na giderek konuyla ilgili bilgi aldı ve merkeze alınacağı kendisine iletildi. Bunun üzerine Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Karaaslan’ın emeklilik dilekçesini işleme koyduğu öğrenildi.