HEKİM GÖÇÜ CİDDİ SORUN 

Milletin yaşadığı mağduriyetlerin ve sorunların çare yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirten Örs, “Sağlık sistemimizde yaşanan aksaklıklar her geçen gün artıyor. Sağlıkta ciddi bir sorunumuz var: Hekim göçü sorunu. Her gün üniversite hastanelerinden, eğitim ve araştırma hastanelerinden ve devlet hastanelerinden onlarca akademisyen, profesör, doçent, uzman hekim, asistan hekim ve pratisyen hekim yanlış sağlık politikaları, yetersiz özlük hakları, ağır çalışma şartları, ekonomik sorunlar, itibar kaybı ve şiddet başta olmak üzere birçok sebepten ötürü istifa ediyor. Bunların bir kısmı özel hastanelere geçerken bir kısmı da ne yazık ki yurt dışına gidiyor. 

TIP EĞİTİMİ TEHLİKEDE! 

Üniversite hastanelerinden alanında uzman doktorların ve akademisyenlerin ayrılması tıp fakültelerinde ciddi bir eğitmen ve araştırmacı kadro eksikliğine yol açmaktadır. Yetişmiş hekimlerimizi kaybettiğimiz gibi Türkiye'nin ileride yetişecek hekimlerinin sayısı ve kalitesi de ciddi bir tehlike altındadır.” ifadelerini kullandı. 

AYLAR SONRASINA GÜN VERİLİYOR 

Sağlık sisteminde yaşanan sorunların yansımalarının günlük hayatta hissedildiğine vurgu yapan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İktidar partisi "Sağlık alanında devrim yaptık. dese de durum hiç de öyle değil. Hemen her gün, muayene randevusu ya da MR, tetkik ve benzeri randevu talepleriyle karşılaşıyoruz. Eksik personelle çok iş yapmaya çalışan hastaneler tam kapasiteyle çalışmasına rağmen insanlar randevu alamamakta, sağlık sistemine erişimde ciddi problemler yaşanmaktadır. Teknik cihaz ve personel eksikliğinden dolayı hastadan istenen görüntüleme tetkikleri için çok ileri tarihlere randevu verilmekte, vatandaşlarımız haftalarca, hatta, aylarca beklemektedir. Bu durum, ciddi bir sorundur ve ivedilikle çözülmelidir.” 

AMELİYATLAR AKSIYOR! 

Birçok hastanede tıbbi materyal ve ilaç eksikliği olduğunu söyleyen Örs, “Hastanelerimizde tıbbi materyal ve ilaç eksikliği var. Bu durum ameliyatların ve tedavilerin aksamasına yol açmaktadır. Tedarik sorununun çözülmesi ve vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi, aynı zamanda, sosyal devlet ilkesinin de bir gereğidir. AK PARTİ'ye mensup arkadaşlar her ne kadar "Hiçbir sorun yok." diye algı yaratsa da acı gerçekler gün gibi ortadadır.” dedi. 

HEMŞİRE SAYISI YETERSİZ 

Asistan hekimlerin zor çalışma koşullarına da dikkat çeken Hüseyin Örs, “Asistan hekimlerin, nöbet ertesi mesaiyle otuz altı saati bulan çalışma uygulaması tüm hastanelerde kaldırılmalıdır. Nöbet ertesi izin getirilmeli ve bunun uygulandığının takibi yapılmalıdır. Ayrıca, hastanelerdeki hemşire ve tıbbi sekreter sayıları yetersizdir; bu durum işleyişi yavaşlatmakta ve aksatmaktadır. Bu nedenle, hemşire ve tıbbi sekreter eksikliği de giderilmelidir.” dedi. 

PANSUMAN TEDBİRLER SORUNU ÇÖZMEZ 

Konuşmasının son bölümünde üniversite ve kamu hastanelerinin çok ciddi tehlike altında olduğunu belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Eğer, bugün pansuman tedbirler almak yerine, problemin kaynağına müdahale etmezsek sağlık sistemimizin çökmesi kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.