Çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti, bir yılı geride bıraktı. Bir yıllık süreçte Diyarbakır’a defalarca giderek ailelere destek olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özer, ailelerden aldığı davet üzerine birinci yıl dönümünde Diyarbakır’a giderek ailelere destek oldu. Diyarbakır’a 150 adet Türk Bayrağı götürerek ailelere hediye eden Abdullah Özer, “Bayrak bizim bağımsızlığımızın sembolüdür. PKK’nın kaçırdığı çocukları için bir senedir HDP Diyarbakır il binası önünde eylem yapan annelerin yanındayız. Annelerin oturma eylemi siyasi parti görünümdeki HDP’nin başka çocukları kandırıp dağa çıkmasının önüne geçerken dağdaki az sayıda da olsa çocuğun teslim olmasını sağladı. Özellikle Kürt halkından aldıgı oylarla meclise giren HDP artık PKK dolayısıyla dış güçlere hizmeti bırakıp  oy aldığı gerçek halka bir siyasi parti gibi hizmet etmeli” dedi. 
BAYRAĞIMIZI AŞAĞI İNDİREMEYECEKLER
Milyonlarca oy aldığı vatandaşlarının çocuklarını dağa götüren HDP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde siyasi parti olarak gözüküyor. Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan bir vatandaş olarak HDP’nin gerçek kimliğine dönmesini bekliyoruz. Ne yaparsa yapsınlar bizim şanlı bayrağımızı Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bir santim daha aşağı indiremeyecekler. Dış güçler bunlara ne kadar destek verseler de bunu başaramayacaklar. Halkımız HDP’nin dış güçlere hizmet  etmesine bundan sonra asla izin vermeyecektir. HDP yetkililerine sesleniyorum. Bir yıldır yağmur çamur demeden burada oturan ailelerin çocuklarını dağa nasıl yollamışsanız şimdi de alıp geri getirin. Bu utanç ve çıkmazdan kendinizi kurtarın.
ÇOCUKLAR DAĞDAN GELENE KADAR DESTEKGİMİZ DEVAM EDECEK
Hendek terör olaylarından itibaren yıllardır defalarca Doğu Bölgemizi ziyaret ettim. 82 milyon halkımız etnik ayırt etmeden kardeşçe yaşayacağız. Buna müdahale etmek isteyenlerde bilsinler ki ahirete kadar da bunu başaramayacaklar. Dağdaki çocuklar gelene kadar aynı ilk günden itibaren olduğu gibi buradaki ailelerin yanında olacağım. 
KENDİ ÇOCUKLARI LÜKS İÇİNDE
Yıllardır çocuklarını göremeyen aileler var. Burada bir yıldır oturup çocuklarını bekliyorlar. HDP’nin tek bir yetkilisi burada ailelerin ne yanında oldular nede açıklama yaptılar. Sadece kapana sıkışmış fare gibi pencere arkasından burayı izliyorlar. Buraya astığımız şanlı bayrağımıza bakarak kuduruyorlar. Bu çocuklar ülkemizin gençleri. Aileler de haklı olarak çocuklarını istiyorlar. HDP’nin yetkililerinin çocukları lüks hayat içerisinde yaşarken ülkemizin gençleri zorla kandırılarak dağa kaçırılıyor. Ailelere burada bir açıklama yapsınlar ve o çocukları bir an önce dağdan alarak ailelerin yanına göndersinler.

HACİRE ANNENİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM

22 Ağustos 2019’da evladına kavuşmak için tek başına alevi yakarak burada oturma eylemi yapıp 24 Ağustos’ta evladına kavuşan Hacire Akar annemizin ellerinden öpüyorum. Onun bir kıvılcımla başlattığı ateş bugün alev oldu, dumanları tütüyor. 3 Eylül’de aileler hep birlikte buraya gelerek oturma eylemine başladı. Süreç içerisinde de Diyarbakır annelerinin kararlı duruşu sonuç vermeye başladı. PKK'dan kaçmayı başaranlar güvenlik güçlerine teslim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu annelerin evlatlarına kavuşması için verdiği talimatla güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları hız kazandı. Kararlılıkla yürütülen oturma eylemi ve güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu 15 aile, evlatlarını terörün pençesinden kurtarmayı başardı. Aileleri burada yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, şehit yakınları, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar hepsinden Allah razı olsun. Biz birlikte Türkiye’yiz.

BURC’a 150 METREKARE BAYRAK
Abdullah Özer, HDP Diyarbakır binası önünden ayrıldıktan sonra Diyarbakır’ın tarihi Sur içinde gezintiye çıktı.Keçi Burcu’nun bir cephesinde 48 metre kare bayrak olduğunu gören Özer, o bayrağın oraya küçük geleceğini düşündü ve arabasından hiç ayırmadığı 150 metrekarelik dev bayrağı surun cephesine asmak için girişimde bulundu. Yetkililerden aldığı izinle 48 metre karelik bayrağın yerine 150 metrekare bayrağı asan Özer, dev Türk Bayrağını Surların Burcundan tüm Diyarbakır’dan görülecek şekilde dalgalandırdı. 
BAYRAK AŞKI 
Vatanımı ve bayrağımı her Türk vatandaşı gibi çok seviyorum. Uğruna ölünecek tek aşkta bayrak aşkıdır. Ömrüm yettiği müddetçe al bayrağımızı her yerde dalgalandıracağım. Ben Türküm ve bayrağımız ay-yıldızdır. Bayrağımızı koruyup kollamak da her Türk evladının asli görevidir. Atatürk’ün söylediği gibi “Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” Bayrağımızı bir yerde dalgalandırdığım zaman o anki mutluluğumu asla tarif edemem. Böyle bir mutluluk yok. 

TRABZONSPOR HER HERYDE
Trabzonspor’u da çok seven Özer, TSclup’tan aldığı Trabzonspor’un orijinal maskelerini de covid tedbirlerinde farkındalık yaratmak adına Diyarbakır’da gittiği her yerde dağıtarak Diyarbakır halkına hediye etti. Maskeyi halkın çok beğendiğini ifade eden Özer, “Bizler yıllardır kardeşçe bu ülke topraklarında yaşadık. Çanakkale’de dedelerimiz omuz omuza şehit oldu. Kurtuluş savaşına aynı kaptan yemek yedi. Maskeleri de çok beğendiler. ‘Bize Her Yer Trabzon’ sözü sadece lafta kalan bir söz değil. Herkes Trabzon’u da Trabzonspor’u da çok seviyor” diye konuştu.