Her sene artan kurban hisse bağış sayısı ile milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşılıyor.

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği, milyonlarca insana umut ışığı olmaya devam ediyor.
2010 yılından bu yana dünyanın 100 ülkesinde yardın faaliyetlerinde bulunan Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği, milyonlarca insana umut ışığı oluyor. Afrika başta olmak üzere dünyanın neresinde bir mazlum varsa yardım elini uzatan dernek yardım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Doğal afet yardım kampanyaları, yetimler projesi, su kuyusu açma çalışmaları, mobil klinik, ambulans ve aş araçlarına kadar dernek bünyesinde yapılan yardım çalışmalarını Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Trabzon İl Başkanı Ali Osman Aydın ile konuştuk. 

100 ÜLKEYE YARDIM
Yaklaşan Ramazan ve Kurban Bayramı için yapılacak yardım faaliyetleri hakkında da bilgi veren Aydın, “ 100 ülkede yürütülmesi planlanan kurban kampanyasında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor. Kampanyada fakirlik oranının yüksek olduğu ülkelere ağırlık veriliyor. Kıtlık, açlık ve savaş mağduriyetini yaşayan kimselerin olduğu ülke ve bölgelere gidiliyor. Kampanya Türkiye, Balkanlar, Asya ve Afrika ülkeleri ve Güney Amerika ülkelerinde yürütülüyor. Hasene, geçtiğimiz sene toplanan yardımları Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine dağıtarak Oruç tutmalarına yardımcı oldu.179 bin 100 kurban bağışı, 450 gözlemci denetiminde yardıma muhtaç insanlara dağıttı. Kurban kampanyası ile yüz binlerce hayırseverin kurban bağışı milyonlara ihtiyaç sahibine ulaşmaktadır” şeklinde konuştu.


ARAKAN’DAKİLER UNUTULMADI
Myanmar güvenlik güçlerinin şiddetinden kaçarak Bangladeş›e sığınan Arakanlı Müslümanlara karşı da yardım çalışmaları sürdürülüyor. Dernek bünyesi kapsamında yapılan kampanyalar kapsamında kuru gıda, giyecek ve barınma için kullanılan çadırlar bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için gönüllüler tarafından Arakanlı Müslümanlara ulaştırılıyor. Gıda ve barınma ihtiyacının yanı sıra yaşanan sağlık sorunlarına karşı bölgeye gönderilen mobil klinik ve ambulans da sağlık hizmeti veriyor.

SOMALİ’YE BALIKÇILIK OKULU
Dünyanın en fakir ülkelerinin başında gelen Somali’de halkın kalıcı projelere ihtiyaç duyduğunu belirten Gülbahar, “Yaşanan sömürüye karşı bölge halkının eğitim alması için kolları sıvadık. Deniz ve deniz ürünlerinden istifade edemeyen halk için balıkçılık okulunu kurduk. Bu yıl itibariyle 50 öğrencimiz okuldan mezun oldu. Bu öğrencilerin 15’i Türkiye’ye gelerek eğitim faaliyetlerine devam edecek. Bizim için önemli olan kalıcı ve sürdürülebilir projeler bırakmaktır. Bizden sonra yaşamlarını orada sürdüren halk için kapı aralamak istiyoruz” dedi.

Ali Osman Aydın ; Hasene Yardım Derneğimiz 18 Ülkede olduğu gibi Türkiye'de ve Trabzon'da faaliyetlerine devam etmekte. Aydın .Kimsesiz ihtiyaçlı Ailelere yardımsever vatandaşlarımızın yardımlarını ulaştırmaktayız . Yardım etmek isteyen her kim olursa yardımını alıp yardıma muhtaç ailelerle buluşturmaktayız. Aydın Yardımları İlçelerde Kaymakamlık ve Millieğitim Müdürlükleri vasıtası ile yardım severlere ulaştırmaktayız .