ANADOLU TOPRAKLARINI EBEDİYEN VATAN YAPANLARA SELAM OLSUN

Gürsoy mesajında ;26 Ağustos 1071 Cuma günü Anadolu topraklarında güneş farklı doğmuştu. Önemli ve özel toprak parçasının Türk’e vatan oluşu başlamıştı.

Sultan Alparslan 949 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun yapı taşlarını döşemiş kapılarını açmıştı. Sultan Alparslan’ın halisane yaptığı duası kabul olmuş, Yüce Allah’ın izni ile askerlerinin çabası ile Anadolu vatan haline gelmişti.

Zaferler ayı olan Ağustos’ta kazanılan Malazgirt zaferi, silinmemek üzere tarihin sayfalarına kazınmış oldu. 949 yıl önceki Sultan Alparslan’ın anlayışı bugün de yarın da devam edecektir.

Yarınlara daha güçlü gidebilmemiz için, milletçe birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde olmamız elzemdir. İçimizden ve dışımızdan gelecek bütün yıkıcı, bölücü ve parçalayıcı sinsi hain emellere karşı dikkatli ve uyanık olmamız gerekmektedir. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğu unutulmamalıdır.

Sultan Alparslan’ın 949 yıl önce şanlı zaferden önce yaptığı “Ya Rabbi! Niyetim halistir; bana yardım et; sözlerimde hilaf varsa beni kahret!”  duası, samimiyet, ihlas ve Allah’ın rızasını kazanmak için yola çıkması anlamıyla önemlidir.

Ecdadımızın emaneti bu güzel coğrafyamızı, eşiz vatanımızı gelecek nesillere daha güçlü ve müreffeh bir şekilde bırakmak hepimizin görevidir. Bu sorumluluktan kimse kaçmamalıdır.

949 yıl sonra bu şanlı zaferi bizlere kazandıran Sultan Alparslan başta olmak üzere, askerlerini ve manevi önderlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.