GÜMÜŞHANE ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI 
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon'dan dün dualar eşliğinde Memleketine gönderilen Diyarbakır'un Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan, memleketi Gümüşhane'de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi dün memleketine getirilen Erdoğan için bugün Zafer Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Devlet Hastanesi morgundan Türk bayrağına sarılı tabutun tören alanına gelişi sırasında binlerce kişi tekbirler getirirken, çok sayıda vatandaş dev Türk bayrağıyla alana geldi.

Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, askeri ve mülki erkan, şehidin babası Vahittin, annesi Mecnun Erdoğan ve kardeşleri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.



Şehit Teğmen Erdoğan'ın öz geçmişinin okunmasının ardından silah arkadaşları adına Jandarma Yarbay Semih Bulut konuşma yaptı. Şehit ailesine hitaben, "Şehit teğmen Erdoğan yaşarken sadece sizin evladınızken bugün Türk milletinin evladıdır" ifadelerini kullanan Yarbay Bulut, "Türk Silahlı Kuvvetleri mümtaz bir evladını daha kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindedir. Bir ulus ancak değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları var oldukça varlığını sürdürme şansına ve hakkına sahiptir. Bu toprakları Türk vatanı yapmak ve vatan olarak kalmasını sağlamak için yüz binlerce isimli, isimsiz kahraman hayatını kaybetti. Bugün bağımsız bir millet olarak yaşıyor, göklerde Albayrak özgürce dalgalanıyorsa bizler insanca ve onurumuzla yaşayabiliyorsak bunları aziz şehitlerimize borçluyuz" dedi.

Konuşmanın ardından alanda bulunan binlerce kişi şehit Teğmen Erdoğan'ın cenaze namazını kıldı. Daha sonra omuzlara alınan tabut, tekbirler eşliğinde Belediye Başkanlığı önüne kadar kortej eşliğinde götürüldü.

Şehit Teğmen, merkeze bağlı Hasköy köyü Merkez mahallesinde toprağa verildi.