Gönül Elçileri’ni Tunceli’de Vali Sonel kabul etti
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde yapılan ve İçişleri Bakanlığının himayesinde gerçekleştirilen “Basın Mensupları Gönül Elçisi” Projesi kapsamında Karadeniz Bölgesinin çeşitli illerinden bir araya gelen gazeteciler Tunceli’ye gelerek Vali-Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti. 

Basın mensupları ile akşam yemeği ve kahvaltıda bir araya gelen eski of kaymakamı Vali Tuncay Sonel, misafirleri makamında da ağırladı. 
Proje koordinatörü Ahmet Külekçi, “Sayın Valimizin bölge halkı ile samimi diyalogları, bölgede hayatın normalleşmesine çok ciddi katkılar sağlamıştır. Of ilçemizde de kaymakamlığı döneminde çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. Sayın valimizin burada olması devletimiz ve milletimiz adına büyük bir kazançtır. Gönül köprüsü projelerine katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Tunceli Valisi Tuncay Sonel “Basın mensupları Gönül Elçisi projesi kapsamından Karadenizli  basın mensuplarının kendisini ziyaretinden son derece mutluluk duyuyorum. Uzun yıllar hizmat ettiğim Trabzon’dan ve Doğu Karadeniz’in çeşitli illerinden gelen gazeteci arkadaşlarımın beni burada ziyaret etmesi benim için  büyük moral oldu. Projeye katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Osman Şişko Vali Tuncay Sonel’e  ziyaretin anısına bir plaket ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin basılı eserlerinden  takdim ederken, koordinatör Ahmet Külekçi’de Trabzonspor forması hediye etti. 

Vali Sonel, Gazetecilerle birlikte Tunceli şehir merkezini gezerek çalışmaları yerinde incelediler. Vali Sonel konuk gazetecilerle yapımı hızla devam eden 200 bin metre kare peyzaj alanına sahip Mameki Mavi Köprü, Anafatma Güzergahı ve Atatürk mahallesi ile Kıyı düzenleme projesi çalışma alanlarında incelemelerde bulundular.  

Tunceli'den karayolu ile Trabzon’a hareket eden ‘’Basın Mensupları Gönül Elçileri’’ olan Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illerinden gelen 30 Basın Mensubu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki temasları tamamladılar.