Gönül Elçileri Diyarbakır’da 

Haber:www.trabzonhaber24.coGönül Elçisi ProjesTrabzon Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği, içişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Basın Mensupları Gönül Elçisi Projesi’ ile; Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illerinden gelen Basın Mensupları Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki temaslarına devam ediyor.
 Doğu Karadeniz den gelen basın Mensupları Şanlıurfa’dan sonra Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solak, cemiyetlerini ziyaret eden basın mensuplarına teşekkür etti ve şu şekilde konuştu: “Mardinimize Kızıltepemize hoş geldiniz. Ziyaretinizden ötürü memnuniyet ve gurur duyduk. Aramızdaki kardeşlik bağı gün geçtikçe güçleniyor. Bu proje bu birlikteliğe en büyük katkıyı sağlıyor. Dolayısıyla Ahmet Külekçiye ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Heyetine de teşekkür ediyoruz.” Solak ayrıca önümüzdeki aylarda Trabzon meydanında bir bulgur festivali yapmayı planladıkları bilgisini de paylaştı. Ziyarete katılan diğer isimlerden birisi olan Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı İbrahim Aydın, 3561 üyelerinin olduğunu belirterek Doğu Karadeniz’den gelem basın mensuplarına “hoşgeldiniz” dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mardin’i çok seveceksiniz. Ülkemizin bu ve bunun gibi projelere ihtiyacı var. Çünkü ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bizler de bu proje sayesinde terörün kardeşliğimize engel olabileceği algısını yıktık. Artık Kızıltepe meydanı Trabzon meydanı gibi. Bütün önyargılarını yıktık. Buradan önce Şanlıurfa’yı gezdiniz orada da bir çok Trabzonspor taraftarımız var. Bu da bizim kardeşliğimizin göstergesidir” 
Son olarak bir konuşma yapan ‘Basın Mensupları Gönül Elçisi Projesi’ Koordinatörü Ahmet Külekçi, “ Mardin artık benim evim. bugün burada sizleri  buluşturmak ise bizim hayalimizdi. Bunu yaparak hayalimizi gerçekleştirdik. Artık Ankara’dan İstanbul’dan ziyade buralarda Trabzon günlerinin bu şehirlerde yapılmalı ”dedi.
Projenin 2.gününde Mardin'in en büyük ilçesi Kızıltepe ziyaretleri sonrası heyet Batman'a hareket etti. Batman Hasankeyif'te sular altında kalacak olan Tarihi mekanları tek tek gezip fotoğraflayan Basın Mensupları Mardin Midyat'a döndüler Gönül Elçileri daha sonra Mardin'e gelerek Konaklayacakları otele geçtiler. 
Mardin Vali yardımcıları ve Derin Kaymakamının da  katıldığı Eski Mardin'de Tarihi Konakta verilen Akşam yemeği sonrası Terastan Mardin'in o eşsiz doyumsuz güzelliğine çaylarını yudumlarken şahit oldular. Akşam Yemeğine Mardin Vali Yardımcısı Mardin vali yardımcıları Ayhan Yazgan ,Bahattin Çelik Artuklu kaymakamı Şakır Öner Öztürk ,Derik kaymakamı Hakan Kafkas ,Kızıltepe Muhtarlar derneği ve Güneydoğu Muhtarlar federasyonu başkanı Hatip Şeran,Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın,Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ,Ziyarette Trabzon,Rize,Giresun ,Ordu,Artvin,Gümüşhane ve Bayburt Gazete Cemiyeti üyesi gazeteciler ile “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ,Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vekili Osman Şişko, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Hadi Gökdemir ,Kızıltepe Belediyesi kültür Müdür vekili Aydın Mavidemir,Gazeteciler ile Misafirler katıldı.
Kardeşliğimiz sözde kalmasın. Biz Kürdüyle Türküyle et ve tırnağız.” Diye konuştu. Ziyarete Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik de eşlik etti. Ziyaret programın ardından Hasankeyfe gitmek üzere yola çıkan basın Mensupları yolda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na tele konferansla bağlanarak proje hakkında bilgi aktardılar.
Gönül Elçileri Diyarbakır’da 
Doğu Karadenizli Gazeteciler 3.günde Mardin’den Diyarbakır’a geçti.Gönül Elçileri Diyarbakır Gezisinde  önce  Diyarbakır Ulu Camiini gezdikten Sonra  Eski Mardin semtinde dolaştıktan Sonra Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin Onurumuza verdiği öğle yemeğine  katılırdı. 
Yemek sonrası Gönül Elçileri Elazığ üzerinden Tunceli’ye hareket etti.Gönül Elçileri  bu akşam Eski Of Kaymakamı şimdiki Tunceli Valisi olan Tuncay Sonel’in Onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldıktan Sonra geceyi Tunceli’de geçirdikten Sonra ertesi gün Trabzon’a hareket yapacaklar .