Başkan Genç, kış ayları olması nedeniyle özellikle battaniye, yorgan, gıda, kışlık giyim malzemesi ihtiyacının karşılanması için bütün vatandaşları yardım kampanyasına katılmaya davet etti.
Genç, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek toplanan malzemelerin en erken zamanda afetzedelere ulaştırılacağını söyledi. Başkan Genç, yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan Ortahisar Belediyesi’nin Çok Amaçlı Salonu’na yardım malzemelerini ulaştırabileceğini dile getirdi. Yardım kampanyasına destek olmayan isteyen vatandaşlar, Ortahisar Belediyesi’nin 0542 336 6161 numaralı Whatsapp Çözüm Hattı’yla iletişim kurabilirler.
Genç, “Dün Elazığ ve Malatya illerimizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Yüce Allah (C.C)’tan rahmet ve minnet dileklerimizi iletiyoruz. Yakınlarına da başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Rabbimizden acil şifalar diliyoruz.” dedi.
Türkiye’de sık sık deprem felaketlerinin ve diğer tabii afetlerin yaşandığını kaydeden Genç, bu felaketlerin yardımlaşma, dayanışma ruhuyla aşıldığını söyledi.
“YARALARI HEP BİRLİKTE SARALIM”
Düzenlenen yardım kampanyalarının yaraların sarılmasında çok önemli olduğunu kaydeden Genç, “Deprem ülkemizin bir gerçeği… Maalesef, ülkemiz tarihten günümüze çok sayıda deprem felaketiyle karşılaştı. Bu deprem felaketlerinin üstesinden medeniyet anlayışımızın temellerini oluşturan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları sayesinde gelebildik. Bu nedenle böyle acı tabii afetler karşısında her bir vatandaşımıza görevler düşmektedir. Dün Elazığ’da yaşanan deprem felaketi bizim bölgemizde de yaşanabilirdi. Bölgemiz birinci derece deprem kuşağı olmasa da aşırı yağışlardan dolayı yaşanan sel felaketleri karşısında yurt sathında düzenlenen yardım kampanyalarıyla yaşadığımız acıları nasıl hafiflettiysek, şimdi sıra bizde. Mevsimin kış olması nedeniyle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği battaniye, yorgan, giyim-kuşam ve gıda malzemelerinin karşılanması için vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Sizlerden topladığımız yardım malzemelerini en kısa zamanda depremzedelere ulaştırarak bir nebze olsun yaraların sarılmasına gayret edeceğiz. Elazığ Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım Bey ile hemen irtibata geçerek gerek iş makinesi gerek diğer ihtiyaç maddeleri konusunda yardıma hazır olduğumuzu belirttim. Yaşanan deprem felaketiyle nedeniyle devletimiz zaten bütün birimleriyle teyakkuz haline geçerek vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için gayretli çalışmalar yürütmektedir.  Biz de bütün vatandaşlar olarak imkânlarımız ölçüsünde maddi ve manevi olarak yaraların sarılması için gayret edeceğiz.” diye konuştu.