“HİÇBİR MESLEKLE MUKAYESE EDİLEMEZ”
Mesajında öğretmenliğin kutsal ve ulvi bir meslek olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Eşrefi mahlukat olarak yaratılan insanların yetiştirilmesinde ve eğitilmesinde hiç şüphesiz ki, en büyük pay sahibi öğretmenlerdir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’ ayeti kerimesinde vücut bulduğu gibi bizlere bilmediğimizi öğreten ve cehaletten bizi kurtararak maddi ve manevi olarak bizlerden şefkatini esirgemeyen öğretmenlerimizin esasen sadece öğretmenler gününde değil, her zaman değerini bilmeliyiz. İnancımızda ulvi ve kutsal bir meslek olarak kabul edilen öğretmenlik mesleği, Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünde ifade ettiği gibi, hiçbir meslek dalıyla mukayese edilemez.” ifadelerini kullandı.
“EN BÜYÜK PAY SAHİBİ”
Öğretmenliğin insan yaşamında taşıdığı değerin hiçbir meslek dalıyla doldurulamayacağının altını çizen Başkan Genç, “Öğretmenler, çocukluğumuzdan gençliğimize kadar yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz bütün bilgi ve becerileri bizlere öğretmesinin yanında, vatanını ve milletini seven erdemli, ahlaklı ve onurlu bireyler olarak yetişmemizde de en büyük pay sahibidirler. Bundan dolayı öğretmenliğin insan yaşamında taşıdığı değerin yerini doldurabilecek hiçbir olgu yoktur. Hayatın her türlü zorluğuyla mücadele etmek için bizleri istidatla donatan, ilim, bilim ve fenni bizlere öğreten, bizlere yeni ufuklar açan ve düşünce dünyamızı zenginleştiren öğretmenlerimizden bu bilinçle hareket ederek hiçbir zaman saygı ve sevgimizi esirgememeliyiz. Başarılı olmuş her insanın yaşamına dokunmuş muhakkak bir öğretmen vardır.  Öğretmenlerimiz bilgi, beceri ve kabiliyetlerimiz ölçüsünde bizleri yetiştirerek topluma ve insanlığa karşı en büyük ve en kıymetli hizmetli sunmuş olurlar.” ifadelerine yer verdi.
ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Öğretmenlerin, Türkiye’yi ve dünyayı daha güzel yarınlara kavuşturacak genç nesillerin yetiştirilmesini sağlayacağını belirten Genç, şunları kaydetti: ”Cumhuriyetimizin banisi başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünden de anlaşılacağı üzere cumhuriyetimizi ve demokrasimizi emanet edeceğimiz, ülkemizi ve bütün dünyayı daha güzel yarınlara kavuşturacak genç nesillerin yetişmesini öğretmenlerimiz sağlayacaktır. Bu vesilelerle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü tebrik ediyorum. Vefat eden öğretmenlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”