Genç: Kardeşlik hukukunu pekiştireceğiz


Trabzon Muhtarlar Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, muhtarların Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğine çok büyük katkısı olduğunu söyledi.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Muhtarlar Federasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.


BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KAST EDİYOR


Emperyal güçlerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kast ettiğini kaydeden Başkan Genç, bunun en son örneğinin 15 Temmuz'da yaşandığını belirterek, " Ortahisar Belediye başkanı olarak 04/04/2014 tarihinde vazifeye başladığım andan itibaren bütün muhtarlarımızı her zaman mesai arkadaşım olarak gördüm. Bütün ilçelerden ve Gümüşhane'den gelen muhtarlarımız var. Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şaran'a da hoşgeldiniz diyorum. Biraz önce hem Bekir Başkan hem de Federasyon Başkanımız Hüseyin Bey çok güzel muhtarlarımızın ülkemizin birlik ve beraberliğine kattığı emeği, mesaiyi çok güzel veciz ifadelerle paylaştılar. Her iki konuşmacıya da bu manada yürekten katılıyorum. Gerçekten, 780 bin km'lik bir alanda Türkiye Cumhuriyeti olarak kurulduğumuz andan itibaren hala gözü bu topraklarda olanlar emperyal düşüncelere sahip olanların birliğimize, beraberliğimize çeşitli şekillerde kast ettiği malum. Güncel olarak bu malum. Ama şükür ki bu politikaların karşısında dimdik durduk. Bunda muhtarlarımızın çok büyük katkısı var. Son olarak 15 Temmuz'da da bir ve beraber olarak durduk. Bu manada katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu güçlere karşı içerde, dışarıda mücadele ederken diğer yandan da belediye olarak güzel Mardin'imizin güzel Kızıltepe'siyle güzel bir kardeşlik hukuku geliştirdik. Kızıltepe'ye Trabzon'dan 8.5 ton hamsi götürerek burada Hamsi Festivali gerçekleştirdik. Niye bir taraftan devletimiz bir taraftan bu güvenlik politikasını sürdürürken, hainlere göz açtırmazken diğer taraftan da birlik ve beraberlik adına Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşama arzusunu, iradesini gösteren oradaki kökeni Kürt, Arap olan kardeşlerimizle kardeşlik hukukunu pekiştirelim istedik. Bölücü terör örgütüyle beraber hareket eden maalesef o siyasi partinin %92 oy aldığı Kızıltepe meydanında 25 bin kişi topladık. Ve Mardin Milletvekilimiz sayın Orhan Miroğlu'nun dediği gibi "Mardin'e önce hamsiyi öğrettik, sonra beraber yedik". Onların da hamis adından bir yemeği var. Biz de hamis yedik ve çok güzel şekilde ağırlandık. Bu örnekleri geliştirmemiz lazım. Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı yaparak bizi bölmek istiyor. Maalesef, Batı medeniyeti insanlığa ait değerleri yaşatma konusunda iflas etmiştir. " diye konuştu.


MUHTARLIK BİNALARINI HİZMETE AÇTIK


Muhtarların daha iyi şartlarda hizmet etmesi için 9 adet muhtarlık binasını hizmete açtıklarını ve 12 adet muhtarlık binasının da yapım aşamasında olduğunu belirten Başkan Genç, "Bizim 85 muhtarımız var. Çarşıbaşı ve Beşikdüzü'nde kadın muhtarlarımız var. Bunların sayısının artmasını istiyoruz. muhtarlarımızı teknolojiyle buluşturalım istiyoruz. Şu ana kadar 50 adet bilgisayarı muhtarlarımıza verdik. Talep ne kadar idiyse bunu karşıladık. Muhtarlarımızın maaşı asgari ücret seviyesine yükseldi. Elektrik, su, telefon gibi faturalarını ödüyoruz. Belediyemiz 9 tane muhtarlık ofisi yaptık, 12 tane daha yapacağız ki güzel mekanlarda hizmet verebilsinler diye... Muhtarlarla 16 kez toplantı yapan belediye başkanı olarak herhalde katılımcı belediyecilik anlayışını en güzel şekilde yerine getirdiğimizi ifade etsek doğru söylemiş oluruz. Hep beraber, topyekün bu topraklara hizmet etmeye gayret edeceğiz." dedi.


AKTÜRK'E BAŞARILAR DİLEDİ


Konuşmasının son bölümünde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan Bekir Aktürk'ü güçlü bir şekilde destekleyeceğini belirten Başkan Genç, "Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığına aday olarak ilan edilip eylül ayında seçilmesini arzu ettiğimiz Bekir Aktürk başkanımıza da yürekten tebriklerimi iletiyorum. Sonuna kadar en güçlü destekle arkasında olacağımızı belirtmek istiyorum. Genel kurulumuz bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum." diye konuştu.
Trabzon Muhtarlar Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu'na, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şaran ile çok sayıda muhtar katıldı.