Genç, şehit ve gazi ailelerine seslendi


Ortahisar Belediyesi şehit ve gazi aileleri onuruna kahvaltı programı düzenledi. Toplantıya çok sayıda şehit ve gazi ailesi ile şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri katıldı. 
BU TOPRAKLARDA İLELEBET BAĞIMIZ KALACAĞIZ
Şehit ailelerine ve gazilere hitap eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 18 Mart Çanakkale zaferinin 104. yıldönümünde şehit ve gazi aileleriyle buluşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. 
Başkan Genç, "Sizlerle 18 Mart'ta bu anlamlı günde buluşmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şehit aileleri ile ilgili her günümüz özel bir gündür. Bugün 18 Mart, Çanakkale savaşlarının 104. yıldönümündeyiz. 104 yıl önce şehitlerimiz, dedelerimiz bu toprakları bağımsız vatan toprakları olarak bize bıraktılar. Hiçbir zaman esaret altında kalmayan Türk milleti Kurtuluş Savaşı'yla bir kez daha bunu teyit etmiştir. Ve bundan sonra da ilelebet bu topraklarda bağımsız kalacağız. Kore'de ve Kıbrıs'ta da şehitlerimiz oldu. Ve kırk yıldır terörle bizi bu topraklardan uzaklaştırmak için çaba sarf ediyorlar. Teröre de çok şehit verdik. Bizi bölmek isteyen, bu asaletli Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen hain terör örgütüne karşı şehitlerimiz oldu. Ben bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Siz çok kıymetli ailelerimizin önünde de saygıyla minnetle eğiliyorum." diye konuştu.  
BU TOPRAKLAR SIRADAN TOPRAKLAR DEĞİLDİR
Türk ordusun hain FETÖ'nün ihanetine rağmen gücünü toplayarak Suriye ve Irak'ta teröre karşı büyük bir mücadele verdiğini belirten Başkan Genç, "Bu topraklar sıradan topraklar değildir. Cenab-ı Allah (C.C) üzerimize bir misyon yükledi biz de bu doğrultuda insanlığa ait değerleri, inancımızın bize yüklediği değerleri ilelebet savunacağız. Bizi ayakta tutan en büyük değerimizin toprağın altında sıradağlar gibi yatan şehitlerimizin olduğunu bilincindeyiz. Bu bilinçte olduğumuz sürece birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Şu anda askerimiz Kuzey Irak'ta oluşturulan alan gibi Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen bölgeye karşı olarak Suriye'de mücadele ediyor. Ordumuz FETÖ ihanetiyle en zor durumda olduğu dönemde bile bu mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Şu anda da Fırat'ın doğusuna da operasyon yapmak üzere emperyal güçlerin emellerini gerçekleştirmemesi için 40 bin kadar askerimiz sınırda bekliyor. Ve Allah nasip ederse ordumuz Fırat'ın doğusuna da müdahale ederek bizi 40 yıldır bölmek isteyenlere karşı en güzel cevabı verecektir. Çünkü, biz şehitlerimizi bu topraklarda ilelebet bağımsız Türk yurdu olarak devam etsin diye verdik." diye konuştu. 
HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ
Terörle mücadelede yerli ve milli silahlarıyla Türkiye'nin her zamankinden  daha güçlü olduğunu kaydeden Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:  Allah'a (C.C) çok şükür, geçmiş dönemlere nazaran çok daha güçlüyüz. İsrail Heron'larına karşı İHA ve SİHA'yı da üreten ordumuz var. Daha güçlüyüz. Dedelerimizin canıyla, kanıyla bize emanet ettiği bu toprakları, bu şuurla beraber bağımsız Türk devleti olarak güçlü bir şekilde ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Bu manada şahadet mertebesine eren ordumuzun her mensubuna, askerimize, korucumuza ve bütün güvenlik güçlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bu davetimizi kırmayıp toplantımıza iştirak ettiğiniz için her bir şehit ailemize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.