Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Dijital Beceri Geliştirme Programı Tanıtım Sunumu Microsoft Türkiye Sosyal Sorumluluk Programı Müdürü Mehmet Can İrhan tarafından yapıldı. Moderatörlüğünü TTSO Proje Uzmanı Türker Metin Onur'un yaptığı "Genç Zihinlerle Dijital İşletmelere" Panelinde ise Microsoft Türkiye Pazarlamadan ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı katılımcılara hitap etti.

“AMACIMIZ DAHA ÇOK İNSANIN DİJİTAL DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMASINI SAĞLAMAKTIR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 21. yüzyıl yetkinliklerinin büyük önem kazandığı dönemde, Geleceğini Tasarla projesinin beceri ve istihdam olarak 2 ana odakta devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu programın ana hedefi, iş arayan gençlerin dijital becerilerini geliştirmenin yanı sıra istihdam edilebilirliklerini de artırmak adına sosyal becerilerini geliştirmektir. Genç gönüllülerin akran eğitim modeli ile yüz yüze kitlelere yaygınlaştırdığı eğitim içeriklerinin yanı sıra, öğretmenlerle birlikte 18-30 yaş arası gençlerin kapasite gelişimini desteklemeyi de hedeflemektedir. Habitat ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokolle başlayan ortaklık yeni projeler ve partnerlerin katılımıyla büyüyerek devam etmektedir. Kalkınma yerelden başlar ve biz Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak yerel kalkınmanın en önemli yapı taşlarından birisi olarak, Habitat ve Microsoft ortaklığıyla hayata geçecek bu projeyle yerel kalkınma dinamiklerine hız kazandırmayı planlıyoruz. Dijitalleşme, son yıllarda teknolojik gelişmelerin dünya ekonomisini dönüştürmesiyle uluslararası hatta uluslar üstü bir nitelik kazanmıştır. Bu yönüyle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bölgede firma, kişi ve kurumların dijitalleşme alanında çalışmalar yapmasını desteklemektedir. Amacımız çağı yakalayarak bölgeye hizmet etmek ve daha fazla insanın dijital dönüşüme ayak uydurarak bu gibi projelerden yararlanmasını sağlamaktır.”